• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Рано сутринта напръсках целия покрив с Б-58 с много силна концентрация. Ефекта е нулев. Просто препарата си тече отгоре по керемидите, а гнездата са отдолу.
yakinceto - специалист
Така ефект няма да има никакъв.Пробвай късно вечер или рано сутрин да сваляш керемидите и ги изнасяй надалеч , а там вече огън,бензин , препарат и др.
Deo-x - специалист
shadowman написа:
Що ще трепеш гадинките, гледай ги за мед.
За бисер си е :lol: На въпроса с осите-проста махай керемидите малко по малко и се отдръпваш настрани въоръжен с метлата и ги отблъскваш колкото да не те хапят.Има ефект,поне при мене ставаше.Като намираш гнездата им,просто ги смачкаш и си носи в себе си чесън за всеки случай.
ribnikolaevi - майстор
Достъпно ли е подпокривното простарнство?
Ако да, взимаш някакав негорим съд, например тенекия от сирене (първо махни сиренето), слагаш тенекията в подпокривното пространство и запалваш в тая тенекия нещо силно пушещо, някой химик да каже какво точно. Правиш тая операция рано сутрин, по тъмно, като предупреждаваш комшиите, да не се пръкне някоя пожарна кола и да почне да те "спасява" със силна струя вода, щото тия момчета не си поплюват, когато има съмнение за човешки живот.
Не ти гарантирам резултата, но поне не е скъпо, има емоция в начинанието и ако си на 50 метра от мястото можеш да пиеш бира/ракия и да викаш "И бре ..!".
Ако усетиш че има намаление на популацията (не експериментирай с броя ожилвания, това не е представителна извадка, особено ако осите те надушат че ти ги опушваш), повтори и потрети.
Един вариант за добро опушване е влажна слама.
Нямам достъп отдолу. Утре рано започвам отново, докато спят. Дано има ефект. Ще пиша, какви са резултатите.
А иначе пробвах и с машина за сценичен пушек. Щото съм Ди джей и си я имам. Ама тоя пушек е на водна основа и не ги впечатлява изобщо.
shotik - майстор
Пчеларите слагаха в пушилките изсъхнали конски фъшкии и така опушваха кошерите като ги отваряха,може би ако намериш някой пчелар да ти услужи и каже какво да правиш и махаш осилището.
Преди години купувах за части един Вартбург,при мотора имаше две осилища ,които ги замразих с пожарогасител на въгледвуокис/така мисля че се казваше газта/ махнах ги и ги размазах.
Най-после бутнах покрива с още едно ужилване. Похарчих много Райд. Кво да праиш. Сега пия ракийка за противоотрова.
SUPOLA - напреднал
ако не ти пречат не се занимавай с тях.Има си и добра страна ,поне мухи няма да имаш.
filmatoplo - майстор
Райд значи , щото и на моя покрив се разхвърчаха ,точно там имам тераса ще ужилят някой турист :lol: опитах с голи ръце ама ме хвана шубето - от дете не съм жилен :lol: последния път под окото -резултата го знаете приличаш на ухапан от уса :-D
negramoten - специалист
Даваха по Дискавъри "Специалисти по ДДД". Там ги пръскат просто с вода и сапун с обикновенна пръскалка, от тия, дето помпиш да качи налягане и пръскаш. Пробвах в работилницата, че там имахме едни големи колкото врабчета и става. Просто от водата със сапуна им залепват крилата и падат.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Как да се отърва от оси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: