Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В смисъл от задушаване ли е опасно :?
forski - специалист
Аз въглища не мисля и да слагам че голяма мизерия правят,имам 10кубика бук и сега чакам да ми докарат още 8 :)
Криво ляво ще изкараме зимата :)
forski - специалист
Здравейте отново,вече на 100% мога да кажа че съм във " филма топло " :lol: :? :lol:
Но сега по ред на нещата,смених въпросния вентилатор който беше монтиран на горивната камера.Купих вентилатор СВМ-4 180/180 150W
от фирма Тангра и всичко беше О.К. но радоста ми беше кратка.
Вентилатора е много добър и значително увеличи дебита на топъл въздух който излиза от тръбите само че е много шумен
Камината е в спалнята и когато вентилатора работи не може да се гледа телевизия камоли да се спи :? :?
Опцията пред мен е една и тук се нуждая от вашата помощ !!!
Под спалнята където е монтирана камината е мазето,идеята ми е да пробия голям отвор под вентилатора за да може да смуче въздух от там а отвора на нишата в която се намира вентилатора в стаята да го запечатам. Или по-просто казано има ли проблем вентилатора да засмуква въздух от мазето под него или задължително трябва да засмуква или да върти въздуха от стаите???
Къщата е на един етаж и съответно мазето е вкопано в земята и е под нивото на стаите и камината.
Колеги помагайте че въпроса е на живот и смърт :lol: :lol: :lol: [/b]
kok - специалист
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1

погледни тука и виж не можеш ли да изведеш кутията на вентилатора в мазата както е дадено на една от снимките "Вентилатор, разположен в коридорно пространство – зад камината
" а при теб да се получи "под камината" примерно :wink:
forski - специалист
При мен въпроса е по-скоро дали мога да се размина само с дупка в пода под вентилатора или трябва да го сваля в мазето ???
И другото което ме тормози е дали ще е проблем че ще засмуква въздух от мазето,там има прозорец който стои винаги открехнат и цялата маза която е около 10 квадрата се получава като една голяма
камера.А въздуха от стаите къде ще ходи,в смисъл такъв че горе само ще нагнетява и няма да го засмуква и да го върти :? :? :?
Мога да сложа решетка на вратата на мазето и да затворя прозореца за да може да се получи някаква циркулация но дали ще стане пак :? :? :?
kok - специалист
абе нали проблема ти е шума от вентилатора как ще го премахнеш ако вентилатора си седи на същото място пък да дърпа въздух от мазата тука пишеш някакви недосмислици а и нали ще ти вкарва постоянно студен въздух от мазата камината ти трябва да работи постоянно на 100% ти сам ли си прави инсталацията не потърсили някаква схемичка да видиш как се прави инсталация на камина с въздушна риза и въздухопроводи естествено че трябва да въртиш въздуха в помещенията
forski - специалист
kok написа:
абе нали проблема ти е шума от вентилатора как ще го премахнеш ако вентилатора си седи на същото място пък да дърпа въздух от мазата тука пишеш някакви недосмислици а и нали ще ти вкарва постоянно студен въздух от мазата камината ти трябва да работи постоянно на 100% ти сам ли си прави инсталацията не потърсили някаква схемичка да видиш как се прави инсталация на камина с въздушна риза и въздухопроводи естествено че трябва да въртиш въздуха в помещенията
Точно така,основния и най голям проблем е в шума на вентилатора.
Може би аз не мога да обясня добре,вентилатора се намира под горивната камера за да може да засмуква въздух е оставен хоризонтален отвор който е 70х30 см. аз искам този отвор да го затворя примермо с блокче итонг + вата от вътрешната страна за да не се чува работата на вентилатора.След това слизам в мазето паля перфоратора и правя отвор под вентилатора за да има от къде да смуче въздух и да нагнетява нагоре.Въпроса е при тази схема как ще стане циркулацията на въздуха в помещенията,или аджеба как студения въздух ще слезе в мазата за да го засмуче вентилатора и да го прати пак във въздуховодите.Не е проблем да сваля вентилатора в мазето и от там да го свържа с камерата.
Bobivan - специалист
Карай ротора на баланс...
forski - специалист
Здравейте колеги,системата вече работи и всички неточности са коригирани.Искам да благодаря на всички за точните и компетентни мнения и препоръки,спестихте ми много време и нерви :) :) :)
filmatoplo - майстор
Като препатил вече -кое беше най важното нещо което пречеше , да не допускат други подобни трудности.

Тема "Система за въздушно отопление с ГК 13-Проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: