Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nnikbg - специалист
Може да се изказвам неподготвен ама ми хрумна една идея. Така и така ще се преработва, няма ли да е най-безболезнено да се сложи една помпа (130 лв.) пред радиатора или след него където е удобно да подпомогне циркулацията.
PCL82 - майстор
Тоха, правилно си разбрал. дали могат да се вкопаят в итонга това зависи колко е дебел. Но всичко при условие че има помпа в абонатната, иначе не става.

Нещо странично да те питам: Случайно да се занимаваш с топлоизолации? Че имах един който се казваш като тебе и беше шеф на такава бригада.

nnikbg написа:
Може да се изказвам неподготвен ама ми хрумна една идея. Така и така ще се преработва, няма ли да е най-безболезнено да се сложи една помпа (130 лв.) пред радиатора или след него където е удобно да подпомогне циркулацията.
С помпа ще се обърка всичко, защото всяка помпа е прекалено мощна за случая. Ще дръпне прекалено много вода и няма да има време да се охлади от радиатора, а и ще прецака съседите. Защото и техните радиатори няма да греят.
Последна промяна от PCL82 на пет окт 29, 2010 7:07 pm, променено общо 2 пъти.
idakieff - специалист
моето мнение е че това е елеваторна абонатна станция инсталация с горно разпределение не е еднотръбна и няма да загрее радиатора и по добре нека ти бъде обица на ухото за тия селски изпълнения с подовото с това аз не съм знаел аз не съм сообразил съм ги виждал много коато тебе просто си искал да поодкраднеш нещо от съседите ама йок андрешко има само един начин да загрее но предлагам колегите да не ти помагат защото и техните блокове има такива андрешковци като тебе и да бъдат солидарни с чесните хора
PCL82 - майстор
idakieff написа:
моето мнение е че това е елеваторна абонатна станция инсталация с горно разпределение не е еднотръбна и няма да загрее радиатора и по добре нека ти бъде обица на ухото за тия селски изпълнения с подовото с това аз не съм знаел аз не съм сообразил съм ги виждал много коато тебе просто си искал да поодкраднеш нещо от съседите ама йок андрешко има само един начин да загрее но предлагам колегите да не ти помагат защото и техните блокове има такива андрешковци като тебе и да бъдат солидарни с чесните хора
Тази система почва да ме кефи. Хем е икономична от към тръби хем ако някой иска да краде и преработва или няма да работи или другите веднага ще разберат.
toxata - напреднал
Хора, вие ме изкарахте егати престъпника.Въобще не съм знаел, че е такава ситуацията и няй-малкото нямаше да споделя тук, заради факта че ще ме нахраните обилно. Благодаря специално на PСL82, за ценните съвети. Намерих топлотехник-корифей, нещата ще се оправят с преработка (както обясни колегата PСL82),и за ваше успокоение пoдoвo НЯМА да има.
Поздрави на всички и най-вече на остроумния Бай Ганьо :)
ps:Нямам нищо общо със строителството и с изолации и не рабирам от тях (даже ми предстои направа на такава и сега сондирам мнения кое-ка)
Последна промяна от toxata на пет окт 29, 2010 10:26 pm, променено общо 1 път.
CnapKu - специалист
Както сте тръгнали може ли да ви запитам един леко страничен въпрос. Нямам кран на входа на радиатора - тези дето регулираш самия радиатор. И или го пускам или гася :) Има само една игличка дето с една тапа го пускам и гася. Как се слага кран там ? Върху тази игличка ли се навърта, защото си има резба? И от къде може да си купя ?
torbalan - Дървен философ
както го обясняваш - прилича на кран с термоглава, от който е махната самата термоглава :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, това е термокран, трябва да си купиш само термоглава, но за целта трябва да знаеш марката, защото не всички са взаимозаменяеми.
nnikbg - специалист
С помпа ще се обърка всичко, защото всяка помпа е прекалено мощна за случая. Ще дръпне прекалено много вода и няма да има време да се охлади от радиатора, а и ще прецака съседите. Защото и техните радиатори няма да греят.
С този довод не съм съгласен. Взема се най-малката помпа след нея се слага един кран и с него се регулира дебита на водата колкото да преодолее хидравличните съпротивления. На помпата нищо няма да и стане ако работи с притворен нагнетателен клапан.

А иначе за това че хората сменят радиаторите си с по-мощни и аз не съм съгласен щото се ощетяват съседите а не Топлофикация. Топлофикация си прибира парите за топлото което е подала до абонатната станция а от там как се разпределя между съседите нея не я интересува.

Тема "Пуснаха парното, а до радиаторите не идва топло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: