Всички въпроси за вилата.
kaishew - специалист
При нас ги знаем като "принцеси".Даже и с имена Калико и Уранда.Когато бе студено и водата замръзнала бяха на дъното и тогава и не съм ги хранел.При затопляне на водата както вчера се появяват на по топлата вода.Храним ги с чернодробна храна за рибки,понякога и с жив червей.Сега почват да ядат и зеленото и чакаме да се оцветят.

Прикачен файл

Picture 954-1.jpg

Прикачен файл

Picture 946-1.jpg
FMaster - специалист
kaishew написа:
При нас ги знаем като "принцеси".Даже и с имена Калико и Уранда.Когато бе студено и водата замръзнала бяха на дъното и тогава и не съм ги хранел.При затопляне на водата както вчера се появяват на по топлата вода.Храним ги с чернодробна храна за рибки,понякога и с жив червей.Сега почват да ядат и зеленото и чакаме да се оцветят.
Много са красиви колега ... да те радват дълго време =D>
Някаква химия слагаш ли във водата, примерно за зеленилките и мътилката от неизядената чернодробна хеана, или лекарства за самите рибки?
masterrichi - специалист
Добре е от време на време да пуска и по малко вар за дезинвекция и алкализиране на водата,тъй като рибите серат и се вдига кисилинноста на водата което благоприятства развитието на болести по шарановите риби като червенката например.Ако се появи тази болест лечението е като се кисне храната в разтвор на метиленово синю и да се варова водата.Също така добре е като вариант ако имате наблизо градинка или райграс да поливате директно от езерцето като засмуквате от дъното а в езерцето да подавате свежа вода.Аз така съм си направил системата че поливам от езерото на гравитация и доматите ми са с космически размери.
FMaster - специалист
Мерси колега, много полезни съвети :prayer: на пролет ще преработвам цялостно екосистемата на рибоците и езерцето ... с нвото отводняване и притока на прясна вода ... добра идея ;)
А като ти станат доматките ... от мене ракийката :-D
Spassow_lbg - специалист
колеги вчера бях на вилата, езерцето вече се е размръзнало, водата е до горе малко мътна и не се вижда добре, ще трябва да се смени частично.

аз да питам за друго, хвърлих малко храна на рибоците, но на повърхноста се появиха само кубинките и почнаха гладно гладно да лапат.
от шаранте ни вест ни кост.
скриха се края на октомври и от тогава несъм ги виждал.
някой знае ли кога излизат от зимния сън, вярно водата е още студена, все пак там е планина, но май вече трябваше да щъпуркат.
Досега няма открити жертви, някоя риба да е изплувала на повърхоста, щяхме да забележим че е обърнала корема. няма и кой да ги излови, значи остава да спят още-или...?
NeoBoss - специалист
като стане температурата на повърхноста над 10 градуса трябва да излезнат ;) нее хубаво да се хранят докато е студено
Spassow_lbg - специалист
NeoBoss написа:
като стане температурата на повърхноста над 10 градуса трябва да излезнат ;) нее хубаво да се хранят докато е студено
успокои ме малко

Тема "Езерце с рибки- как се зазимява?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: