• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
galin56 - специалист
Не че съм голям строител, и тоя форум го чета само за губене на време, но сайдинга не се ли прави от полимерен винил. :? Дървото не знам да е много популярно за външна облицовка, защото колко и да го импрегнираш и лакираш изложено на зимни и летни атмосферни условия си променя качествата: цвят, гниене(а и събира гадинки) и т.н. Изобщо няма да е много дълговечно.
toni_g79 - специалист
galin56 написа:
Не че съм голям строител, и тоя форум го чета само за губене на време, но сайдинга не се ли прави от полимерен винил. :? Дървото не знам да е много популярно за външна облицовка, защото колко и да го импрегнираш и лакираш изложено на зимни и летни атмосферни условия си променя качествата: цвят, гниене(а и събира гадинки) и т.н. Изобщо няма да е много дълговечно.
Сайдинг е облицовка на къща без значение каква е.На дървото нищо му няма,изисква само подръжка с хубави материали може и 10 год да не го пипаш ;)
v_tan - специалист
Освен това дори и да не го обработиш изобщо, дървото ще издържи повече от тая грозна пластмаса.
Tsilkov - майстор
v_tan написа:
Освен това дори и да не го обработиш изобщо,
То необработеното дърво сложено на облицовка(а не сглобка като при мебелите) реално издържа доста десетилетия ,проблем е само промяната на цветът (на мен лично ми харесва как става сиво като старее -ама всеки с вкусът си).Има породи които дори и необработени не си сменят цветът (почти де :lol: ) - примерно лиственицата.

Сайдинг верно са всички облицовки http://en.wikipedia.org/wiki/Siding.Аз съм написал лекинка глупост няколко мнения по-нагоре ,а toni_g79 е прав :проба: :проба:
zlatko64 - специалист
А с какво го лакирате това дърво? Аз се претрепах да търся подходящи лакове и импрегнатори на разумна цена и попаднах само на някакъв Сократес на водна основа, за външни условия за около 14 лв. кутията и ей го на - след 2 год. почна дава фира. А иначе спазих технологията - преди това намазах с импрегнатор и т.н.
VLADO66 - майстор
За да се получи добре дървения материал преди обработката трябва добре да е изсушен,в противен случаи влагата рано или късно избива през покритията и те стават на люспи.
zlatko64 - специалист
И аз стигнах до същия извод, дано това да е причината. А иначе можете ли да препоръчате някакъв лак за външни условия?
EDI - майстор
Лаковете на ДУФА са много добри, издържат с години.ползвам ги от 10 години, неща лакирани от тогава не са мръзнали.
zlatko64 - специалист
Колега, може ли линк или избщо как да получа повече информация за този лак?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Дървен сайдинг + вата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: