Всички въпроси за вилата.
LazarGanev - "Велик майстор"
sensi написа:
Един съвет само - кладенец се копае есента, когато подпочвената водата е най малко. Успех.
Съгласен съм, но да се имат предвид и физичните закони - трима човека правят кладенец за месец, което означава, че през септеври може да има само един щасливец :wink:
hidrazin - майстор
Зависи от багерчетата(човеците). Преди две години две мургави багерчета от Гурково ми изкопаха дупка около сондата за помпено помещение с размери 1.5 х 2,5 х 2,5 - към 10 кубика за два дена. Вярно, първия работиха от 8,00 сутринта до 21,30 вечерта. До края на седмицата бяха го бетонирали (без плочата отгоре) и пръста от изкопа беше натоварена с колички и талпа на няколко двуосни ремаркета и извозена. Бетона - бъркане на ръка от баластра и цимент и носене пак на ръка с колички. Само стените на шахтата поеха четири кубика баластра. :? Иначе и двамата бяха високи до врата ми, пък аз не съм от дънгалаците. Даже съм доста далеч от тях. :lol:
А иначе - кладенеца не е само копане а зидане и майсторлък. Много зависи и от дълбочина, почва...
:partyman:
bigdragon написа:
LazarGanev написа:
bigdragon, твоето си е направо късмет, няма такива цени
Цената е за Септември 2010год.
Майстора се казва Бай Иван от Манастир, работи със сина си и едно цигане за помощник. Късмет е да го навиеш да започне. Има тефтер с клиенти за две години напред...

ПП Забравих да кажа, че запълването с чакъл между сондажа и пръстените беше мой ангажимент.
Би ли ми дал телефон или как да се свържа с него ?
Не мога да изпращам лични съобщения !

[redacted]

Тема "Кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: