Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Малеее... напълни ми се главата с бисери. :lol:
плазмен телевизор със светодиодна подсветка
активиране на луминифора по някаква синусоидална закономерност
заглушаващ кондензатор
спасение от примигването е екраниране на лампата
тунер
върху усилвателя на радиостанцията, успоредно на антенния кабел някой беше подпрял луминисцентна пура и тя присвекваше в такт на ключа
Ще ми е интересно да видя плазмен телевизор със светодиодна подсветка. Тунерите не излъчват. Това с луминесцентната лампа и радиостанцията
не е било случайно подпиране. Просто си беше стандартна практика да знаеш дали радиостанцията ти излъчва, ама там говорим за лампа опряна на
антенния кабел, по който минават десетки ватове.
Като ще плашим човека да взема да се включа и аз. :-D Щом няма фаза до ламбата и тя си премигва може да има наблизо източник на йонизиращо
лъчение - цезий 137, Стронций 90, Полоний 218, Плутоний 240 ... :lol:
Има и друг вариант - комшията му да си има портативен ускорител на елементарни частици.
:partyman:
alsted - майстор
alsted написа:
Не се стягай! Изключи всякакви здравословни проблеми. Всеки GSM излъчва до главата ти (не в спалнята ти :-D ) и е достатъчно безопасен.
Нещо четеш като дявола евангелието :evil:
Само не изложи сериозната си версия - с написаното видимо ни иронизираш.
hidrazin - майстор
Сериозна версия. :? Ами нямам такава. Пък и човека написа че след отваряне и затваряне на ключа проблема е изчезнал.
Такива ефекти съм наблюдавал при LED ламби и луминесцентни когато е сбъркана инсталацията и се прекъсва нулата вместо фазата
и само веднъж от метализация в самия ключ. И в двата случая токовете на утечка са достатъчни за подобен ефект.
Скоро имах проблем с една инсталация мое производство - реле за време управляващо осветление в гараж задействащо се от бутони и
датчик се включваше самопроизволно или след включване не спираше осветлението. Ама това е друга тема. :-D
Никого не иронизирам - ти само ми покажи плазмен телевизор с LED подсветка. :wink:
Относно екранирането - не звучи ли малко ... За да има някакъв ефект върху тази лампа каквото и да е излъчване покрай нея то трябва
да е с много, ама наистина с много голяма интензивност. По-скоро е наличие на напрежение по самата инсталация. Да не забравяме, че
понякога и самата нула не баш нула. Вероятно колеги могат да споделят какво напрежения са мерили на нулата спрямо истинска земя. :-D
alsted - майстор
шоп написа:
Без да сменям крушката с друга след като отворих проверих връзките на ключа и го затворих и ЗАСЕГА слад като угася крушката не примигва.
Е това май съм го пропуснал не само аз. През някакъв боклук/прахоляк винаги може да минава повече ток отколкото през глимка даже :wink:
hidrazin написа:
Относно екранирането - не звучи ли малко ... За да има някакъв ефект върху тази лампа каквото и да е излъчване покрай нея то трябва да е с много, ама наистина с много голяма интензивност.
Голяма, голяма - колко да е голяма? То как всъщност става запалването в съвременните ЕСЛ? При луминисцентните начините са три: с подгряване на газа, с честота и високо напрежение. Сериозно питам, не съм се замислял/заглеждал. Някак си не ми се вярва да е с умножител на напрежение :? Все ми се струва като да е честотно?
hidrazin написа:
Да не забравяме, че понякога и самата нула не баш нула. Вероятно колеги могат да споделят какво напрежения са мерили на нулата спрямо истинска земя.
Да де, ама откъде пък чак истинска земя? Как точно си представяш да се затвори контура - потенциал на нулевия, фазата е прекъсната ... към корпус?
miroton - майстор
Аз предлагам да се купи 1кг емаилиран проводник 0,1мм и да се направи бубина или бобина за да се улови свободната енергия :lol: :lol:
profy - специалист
Изложените електротехнически теории са логични, в много случаи са ефективни, но не обясняват конкретния случай, и много други подобни -
отсъствие на примигване на лампата при стария телевизор, и поява на примигване при новозакупения и включен телевизор.
Старият телевизор е LG CRT, не помня новият какъв е, лампата "ECOLUX" с цена 1 лв. е със сигурност китайско производство.
Ако е от значение - Варна, Аспарухово, панелен блок, няма антени на GSM-оператори, гръмотевици също, ноември 2011 г.

Владеещите английски могат да се запознаят с TESLA COIL, също и STAND WAVE ще е от полза.
http://www.youtube.com/watch?v=DGk3O-zg2E8
VLADO66 - майстор
Профи,да не говориш за енергия от взривна електронна емисия :? :)
hidrazin - майстор
alsted написа:
Голяма, голяма - колко да е голяма? То как всъщност става запалването в съвременните ЕСЛ? При луминисцентните начините са три: с подгряване на газа, с честота и високо напрежение. Сериозно питам, не съм се замислял/заглеждал. Някак си не ми се вярва да е с умножител на напрежение :? Все ми се струва като да е честотно?
Ами как работят? С подгряване и високоволтов импулс. Почти както другите. Нищо особено:
http://gzip.ru/home/lamp_schema.htm
Когато е прекъсната фазата няма никакъв шанс да примигва. За да стане това трябва да има някакво макар и ниско напрежение по кабелите
към ламбата. Може и да се помисли за индуктиране на напрежение в нулевия проводник ако е положен заедно в стената с друг, по който тече
някакъв ток. Тези които се занимават с енергетика могат да кажат за какво става дума. :-D Примерно ако имаме два далекопровода на един стълб -
единия работи а другия е изключен в двата края и то видимо изключен. Никой от тях и не би си помислил да се качи на стълба и да барне изключения. :lol:
Резултатът от това начинание може да бъде дори с фатален край. :|
alsted - майстор
hidrazin написа:
Може и да се помисли за индуктиране на напрежение в нулевия проводник ако е положен заедно в стената с друг, по който тече някакъв ток.
Хайде се концентрирай и си представи как в един проводник се индуктира напрежение, единия му край е на нула/земя, на другия край е вързано нещо, но неговия друг край е никъде. Е, ток няма да тече! Или ще спориш? С "високото" нещата не са точно така и нещата пак отиват на "дявола и евангелието" :wink: Веднъж има едно задължително заземяване при работа, после птиците ... Обърни внимание - индуктираш в нулата! Да не говорим, че и в случая опираме до много високи стойности (използвани от теб като аргумент за заобикалящите ни високочестотни трептения) ток, в условия без магнитопровод ... и отворена верига :?:
Грешката "е вярна" - имало е боклук в ключа и не разбирам защо трябва да отстояваме прибързаните си заключения на всяка цена?
hidrazin - майстор
шоп написа:
Отворих го, няма нишо хлабаво, нито пък някакви боклуци в кутията.

Тема "Премигваща крушка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: