• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 83
Всичко за дърводелството
markov_75 - специалист
Благодаря на всички за отделеното време по моя въпрос.Но за сега се спирам на БЕРНАРДО-то на ДИКАР-КОНСУЛТ.Те всички са еднакви,но ми направи впечатление че дъската която е перпендикулярна на плота на абрихта е сякаш по стабилна за разлика от другите които са от ламарина.Пък и в сайта на фирмата казват че имат и сервизна база,та ако нещо се скапе поне да има къде да се оправи.Вече поръчах на мой познат в Плевен да провери дали ги имат и да ми вземе.Иначе от чужди сайтове не съм поръчвал че не съм много на ти с английския :sad: .Та след нова година дано мога да се похваля с нова придобивка и весело посрещане на Новата Година на всички!
griffin - майстор
При мен се къса ремъка заради блокирало колело което дефакто се движи с ниска скорост спрямо вала. За вентилатор не съм се сетил но мазането на машините ни трябва да е с така наречената суха смазка иначе ако оставиш масло всичко се набива с прах и става по зле при мен проблема не е в смазването а от това че колелото е без лагер и явно се поразширява въпреки че не би трябвало да има чак такова нагряване там. Последно разширих малко отвора и чакам да видя какво ще стане.
Колега не гледай чак толкова плотовете, при мен са лят алумин който е обработен отгоре, но поради конструктивно недомислие като смениш настройката на входящия плот и става лееко настрани. В крайна сметка набутах пружини на настройващия винт така че да се избутва максимално плота и да не се случва да е изместен.

Поздрави и успех :-).
profesionalist_wood - майстор
Успех Марков,дано попаднеш на свестна машина :partyman:

Грифин,това е сериозна глупост на производителя да направи колело без лагер,рано или късно ще се счупи. :axe: Аз бих му наврял колелото там отзад където слънцето не огрява на чичо Ли от гаражното производство в Китай .При мен маслото не е проблем защото има добра аспирация,то така или иначе респективно я почиствам основно следд работа.Трудно намирам сухата смазка от зеления цвят който е за високи обороти :? Масово на евтинджаците е плота да не е изравнен когато сменяш положенито му спрямо другия плот.
smoka - помощник
Ориентирай се към някоя българска машина втора употреба не се занимавай с тия китайци.за 800-1000 лв ще си намериш читава машина . чугунена не ламаринена като тия по горе аз имам 3 операционна машина на Якоруда 250 мм е размера на вала.направо е змей и тежи около 250-300 кг спокойно и пускам греда 12 на 12 на 4 метра не мръдва какъв е тоя щрайхмус дето като му пусна една дъсчица и той се килва :rolleyes:
griffin - майстор
И аз съм с система за аспирация иначе щтрайхмуса просто не мога да го ползвам толкова боклук генерира :-).
И колегата с големите машини, и аз искам машина дет тежи 300 кила ама нито имам място де да я завра нито имам желание да ползвам такава. Каквото и да се приказва в последните 20 години технологиите се промениха и старите машини на якоруда които са били велики за времето има неща които ги няма в тях просто. Както и да е няма смисал да споря.

Колега смазката която ползвам се води DRY LUBE или DRY LUBRICANT или нещо такова доколкото мога да схвана на френската опаковака е някаква разновидност на тефлоновото покритие, ръсиш чакаш малко и позабърсваш остава почти съх слой който ако го посипеш с прах може лесно да го издухаш после. Подчертава, това не е типа смазка за моторни вериги дето има тефлон пак тя седи лепкава като тая изсъхва буквално и седи бяло мястото. Чичо ли кофри е решил проблема с меганиката ама нали сме българи, като стигна до момента да не става колелото ще го мисля я някое доп моторче я някоя друга глупост ще видим няма смисъл да се мисли от сега.
Това за нееднородността на плотовете е донякуде поправимо с пружина както казах ако си по сръчен и ти се занимава с по тежки модификации машината позволява да се монтират водещи равнини отстрани и плота да се придвижва по прецизно. Но за мен лично пружината ми оправя достатъчно положението. А и не си падам по идеалните мебели :-) все едно човешка ръка не ги е пипала по скоро съм на обратния полюс :-).
smoka - помощник
http://prodavalnik.com/prodavam-schrayh ... -i14526595
Това е твоята машина.ако имаш средства действай
markov_75 - специалист
За много години,здраве и късмет на всички!Да попитам за предложената марка от последния пост-тая марка нищо не ми говори :? расови белгийци ли са,или са от братски Китай,иначе е с по-добри параметри от БЕРНАРДОТ-то на което съм се спрял за сега.Жената избрах по-лесно в сравнение с избора на щрайхмус :sad:
griffin - майстор
Последните пак са китайци както всичко друго, мисля че са австрийци, бях им писал дали могат да ми пратят резервен ремък за машината ми, още чакам отговора 2 месеца :-)
nikolson - майстор
markov_75 написа:
За много години,здраве и късмет на всички!Да попитам за предложената марка от последния пост-тая марка нищо не ми говори :? расови белгийци ли са,или са от братски Китай,иначе е с по-добри параметри от БЕРНАРДОТ-то на което съм се спрял за сега.Жената избрах по-лесно в сравнение с избора на щрайхмус :sad:
Китайци на белгийски цени. Открий разликата:
http://power-teh.com/trion-rachen-350mm-vt32040
http://www.topmaster.bg/bg/products-lis ... y-153.html
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: