Дали пък навлизащите напоследък ленти с 5630 диоди не са по-добри от 5050

hidrazin написа:Когато става въпрос за технически решения в практиката, няма как да не сме на едно мнение защото обичаме да четем и да смятаме. Лентата я взех преди около година за 3лв/м , но взех 100 метра заради отстъпката. Не знам какви са актуалните цени.Разгеле. Да сме на една и съща честота е рядкост последно време.
Правилно решение си избрал. Аз за лятото ще ми трябват към 10-тина ролки с по 60 на метър. На каква цена ги взимаш?
dokobg написа:Искаш да кажеш, че ако залепиш 5050 в единия ъгъл на стаята ще свети повече отколкото ако на същия и на отсрещния ъгъл се залепи 3528 ? Не знам дали са паднали цените и ако са на една цена си заслужава в някои случаи да се ползва и 5050 , когато няма място и се изисква ярка светлина! Загряването обаче си е минус, а и окабеляването се усложнява. Залепването на втора лента и захранване на двете ленти само в единия край е по-лесно отколкото захранване на една лента в двата края!Тани написа:........същата цена се покрива много по голяма дължина и осветаването става по, добро и равномерно.Не съм съгласен с това. Виждал съм 3528 с 60 диода кък свети и не мисля, че може да се сравнява с 5050 с 30 диода на метър. За цена от 10$ за 5 метра, аз лично не мисля че си заслужава. Имам в къщи на 5 места 5050 и никъде не съм имал проблем с прегряване, концентрирана свитлина и голяма консумация.
Лично мое мнение е, че 5050 е по - добра.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: