Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
За да останат успоредни,даже между двете дъски за всеки случай може да пуснеш една диагонално като паянта.
jekasus - майстор
Само едната гума на колата ще преминава през този капак - ходил съм в тази къща :-D
Ако се пусне снимка на част от проекта в гаража ще се разбере на-добре без думи.
И понеже знам за един специфичен проблем с комшията и ако се наложи заради низкото налягане да се ползва хидрофор, бих направил капака курав :lol: , а водомера да го кача към него нависоко и едно прозорче за него. Капака да се отвори само за голям проблем.
radius - майстор
Джеки, то и Смарт да карам , пак само едната гума ще мачка капака. Еми аз нали кУрав ще го правя, затова кипи подготвителна аналитична дейност във форума :? .
MamaMy - майстор
Направи си железен капака, но с панти в средата. Първо отваряш едната част и тогава другата. Втори вариант е да е двоен с панти на двете крила от външната страна. За железа иди в "корекома". Там с пазарлък дават на лев.
radius - майстор
Днес направих опит: едно ребро, с 1м между подпорите. Огъва се, но не опира в земята. Това е най-лошия случай и в действителност ще са настъпени минимум 2 ребра и то подпряни в средата ( а при двойни дъски напряко, подпирането на горните ще е през 30см). Ще е несравнимо по-здраво и нямам притеснения. Даже ще е здраво само с 1 долно ребро напряко, но пък както казвате 2 ще държат по-добре горните да са успоредни.
Прикачен файл:
IMG1869.jpg
VLADO66 - майстор
Направи го така че дъските да са напречно на движението на гумата.
radius - майстор
Ако се счупи някоя , другите 2 съседни да държат ли?
VLADO66 - майстор
radius написа:
Ако се счупи някоя , другите 2 съседни да държат ли?
По принцип е така-погледни всички дървени мостове се правят по този начин.
torbalan - Дървен философ
Защото ако минава нещо тежко отгоре - от умора ще страда само една дъска, ако е по посока на хода на гумата....
Ако са напреко - гумата ще минава през всичките, но за по-малко време... Така натоварването и съответно умората ще се разпределя между всичките дъски.
VLADO66 - майстор
И е задължително да се избягват дъски с чепове.

Тема "Здрав капак за ВиК шахта - как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: