Благодаря! Все пак с ваша помощ не отиде на вторични а и научих нещо ново
Живи здрави !!

Живи здрави !!
estorm написа:Да малко са тия 300 вата за перфоратора защото ми се искаше да направя и на него захранване. От двата нови дето имам същите не може ли да се направи един по голям и по мощен за да захрани перфоратор на 24 волта?Може. Ще стане 600W - два по 300W с вторични включени последователно и с нужното напрежение.
Не може ли да я направя вместо 45х45мм да кажем 70х45мм.Може разбира се. Не е казано, че трябва да е квадрат. Ако имаш повече такива ламели може да си ги редиш колкото си искаш и така повишаваш мощноста на трафа, която можеш да черпиш от него. Но ще ти трябва и нова макара съобразена с размерите на магнитопровода.
gogo7777 написа:Макара мога да си направя имам текстолит с подходяща дебелина и предполагам ще я измисля. И ламели ще взема от другия траф. Това което не разбирам е за да извлека мощност колко мм ламели трябва да добавя. Колко дебела трябва да е телта за първична и с колко намотки, колко за вторична тук ще гоня 25vdc. Все неща които са за смятане, но от някой наясно с това. Опитах се да прочета по въпроса, но е сложно.Не може ли да я направя вместо 45х45мм да кажем 70х45мм.Може разбира се. Не е казано, че трябва да е квадрат. Ако имаш повече такива ламели може да си ги редиш колкото си искаш и така повишаваш мощноста на трафа, която можеш да черпиш от него. Но ще ти трябва и нова макара съобразена с размерите на магнитопровода.
gogo7777 написа:Дай размерите на Ш-ламела. Ширина, дължина на средния стержен и растояние от него до външния. Аз си ги смятам по моя опростена формула и до сега не съм имал проблеми. Ще се опитам да ти помогна.Съжалявам за нескопосаното рисуване. Дали стават тия ламели за увеличаване на мощноста?
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: