Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте. Може ли някой да ми каже дали Ератовската GP25sc има вътрешен шнек и според вас кой е по-добрия вариант GP25sc или Грейко RB
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма вътрешен шнек, има плъзгащо дъно
filmatoplo - майстор
Щом питаш коя от двете -Грейко разбира се е по добрата , предимствата прочети в инструкциите на горелката .
s_s1 - специалист
Как да си направя бъркалка на бункера на горелката, че ореховите черупки са много леки и се самозаклинват, не достигат до шнека и горелката гасне.
Идеята ми е за допълнителен шнек -бъркалка, която да бута черупките надолу, към шнека, че собствената им тежест не преодолява съпротивлението им.
kuuuuuul - майстор
Чета темата и гледам всеки иска пепелта да се издухва през комина и да не чисти,а замисляте ли се къде отива след това и кой я вдишва. :x
joro_vn - специалист
s_s1 написа:
Как да си направя бъркалка на бункера на горелката, че ореховите черупки са много леки и се самозаклинват, не достигат до шнека и горелката гасне.
Идеята ми е за допълнителен шнек -бъркалка, която да бута черупките надолу, към шнека, че собствената им тежест не преодолява съпротивлението им.
Най простото дето се сещам е моторче с рамо от чистачки на кола.
Трябва им само да ги разбутва и да се свличат надолу.
s_s1 - специалист
Силоза за гориво е конус и това нещо според мен трябва да се върти, че ако е като чистачка няма да стане, защото мотор редуктора трябва да се намира на дъното на силоза.
Бай Гого - специалист
s_s1 написа:
Силоза за гориво е конус и това нещо според мен трябва да се върти, че ако е като чистачка няма да стане, защото мотор редуктора трябва да се намира на дъното на силоза.
Моторчето от предни чистачки се върти постоянно само в една посока..
s_s1 - специалист
А с него какво да въртя? Перка, шнек или някакъв друг вид бъркалка?
Бай Гого - специалист
s_s1 написа:
А с него какво да въртя? Перка, шнек или някакъв друг вид бъркалка?
Ми например,може да направиш две бъркалки на една ос /подобни на ножовете за косачките за трева/сложени на кръст. Едната по надолу до отвора на бункера,другата по нагоре. Друг вариант е с вибрационен мотор,монтиран на бункера,който да се включва с циклично реле за време.

Тема "Пелетни горелки за пелети с ниско качество или агропелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: