Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zaksofon - специалист
Колеги, вчера благополучно запалих котела. Пригодих място за термостата с помощта на ъглошлайфа, след като опилих краищата на една месингова тетка за манометъра. Относно причините да се спука :? .... нямам представа. Интересно е, че едната от двете горни шпилки, които държат общо пет секции събрани, се беше разхлабила толкова, че отвих гайките на ръка. Според някои от специалистите, които се занимаваха с моя котел, това е създало усукване и напрежения в последния глидер и от там с времето се е появила пукнатина, наред с това, че и чугуна бил калпав. Не знам, вие кажете може ли да стане от това.
Интересно беше също и това, че след като свързах котлето към системата и започнах да го пълня, протекоха общо 3 от тръбите към колекторите от свръзките, а също така и тръбата към бойлера. Обясниха ми, че това е станало, защото системата е стояла цял месец на сухо и свръзките са се разхлабили. Стегнах ги с по половин оборот и течовете спряха, но защо така ?!
И нещо извън темата да питам, искам да си направя бойлера с магнет винтил и диф. термостат, удачно ли е да си купя винтила втора ръка, защото чета тук, че много им горели бобините, а ако използван ... не се знае какъв ще е. Бих се зарадвал на съвети в тази област или препратки към такива дискусии ако сте участвали в тях. Благодаря предварително!
Evgeniy - майстор
Мисля, че кран със задвижка ще е по-подходящ. Аз ползвам за тази цел такъв на Херц.

Тема "котел DEMRAD - спукан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: