Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lyubohar - майстор
Когато на мен хладилника не е спирал и е заледявал винаги се е оказвало компресора.Два пъти.
Единия път на български хладилник и на вертикален фризер-уж италиански.
След смяната с нови компресори всичко си беше наред.

Интересно имаме един Бош и един абсолютно същия само,че Сименс.
На по 30 год.са.И им няма нищо!
al4o - специалист
Нов термостат Виж каква температура дъжи,а това да подгряват уплътнението обикновенно е при фризерите Па и свърши боба :drinkers:
Последна промяна от al4o на вт дек 24, 2013 7:18 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
alsted написа:
Аз пък имам обратния проблем - не спира! ...
Какво значи не изключва? Да не искащ да кажеш че компресора е бичл цял месец? :shock: Ако не изключва известно време - примерно ден, вътре ще трябва да е станало на фризер и всичко да е замръзнало. Това при здрав компресор и фреон по норми.
Ако не изключва, защото не може да направи температура (да охлади достатъчно) - липса на фреон, компресор. Щом толкова дълго си го мъчил е много вероятно да си опекъл компресора и/или да са му заминали клапаните.
Смени "майстора".
:partyman:
alsted - майстор
al4o написа:
това да подгряват уплътнението обикновенно е при фризерите Па и свърши боба :drinkers:
Прикачен файл:
Beko DSA33000.JPG
Beko DSA33000.JPG (9.55 KиБ) Видяна 7438 пъти
hidrazin написа:
Ако не изключва, защото не може да направи температура (да охлади достатъчно) - липса на фреон, компресор.
Принципно го възприех като най-правдоподобно. Защо обаче ми обледява? Там температрата трябва да е положителна, а за да има лед все пак ще да е падала под нулата :?
al4o - специалист
Ако си държи нормални теммператури и в двете части смени термостата
alsted - майстор
Към този момент е малко късно - при майстора е. Допускам, че той ще направи точно това, но няма да пропусне да каже, че го е зареждал :-D Приятно ще съм предновогодишно изненадан, ако каже, че е сменил само термосттата! И както казват хората: "А дано, ама на-дали" :wink:
hidrazin - майстор
alsted написа:
... но няма да пропусне да каже, че го е зареждал :-D ...
А ти вземи че провери. Ако го е зареждал, ще трябва заварката на затапената тръбичка да е "прясна" и филтърът да е нов и лъскав. :)
alsted - майстор
Благодаря! За филтъра не съм в час :? Какво представлява, къде е?
hidrazin - майстор
Ей тая дебелата уйня долу в ляво. Това е филтър дехидратор. Обира влагата от системата и дребните боклуци. По принцип при презареждане или когато системата е разхерметизирана по някаква причина се сменя. Долу в дясно се вижда глухата, затапена тръбичка, откъдето се пълни с фреон.
Изображение
juvesan - специалист
Разбира се, всичко казано за зареждането е така, но винаги при зареждане остава въпросЪ: а къде е фреона ? :axe: Че с тези ментеливи кетайски хладилници лесно става номера с керемидата и майстора, дето си изучил синовете... :rolleyes:

Тема "Компресор или реле?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: