• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Ясно, сега схванах къде са разликите.Най-лесното решение е това, което си казал.Другото е с прав фрезер с лагер, да минаваш зъбчето, което се получава на детайла, така ще премахнеш разликата.Воденето на лагера ще е по плоскостта, която се получава от долния режещ ръб на профилния фрезер.
brum - майстор
А няма ли опция да смениш фрезера? При т'ва положение си е абсолютно дефектен. Като го гледам не е евтин фрезер...
cvetomir_77 - специалист
Сега писах на "Хамериканеца", ама се съмнявам да се получи нещо :?
EDI - майстор
Може и да получиш, доколкото знам са коректни и ако има проблем, влизат в положение, определено си е дефект, диаметрите трябва да са равни.Обаче според мен не си заслужава разтъкаването и така може да ти върши работа с корекциите.
cvetomir_77 - специалист
След загуба на още 1,5 часа и няколко дъски установих още дефекти у гореспоменатия фрезер. Освен разликата в диаметрите, фрезера има и "биене" от около 0,6 - 0,7 мм на най-големия диаметър. Вече определено мисля, че освен за боклука за друго не става.
klomo - специалист
Има вариант да отидеш да ги напаснат. Споеюред мен обаче не еболка за умиране. Дървото е достатъчно изменчиво,не еметал да гониш чак десети. :)
cvetomir_77 - специалист
Когато говорим за слепване на дъски за да получим например плот за маса мисля, че трябва да говорим за десети. Защото 0.6+0.6=1.2 мм следователно ще имаме процеп по средата на масата, а смятам че колкото и податливо да е дървото 1.2 мм дъб или бук трудно ще поеме такава разлика.
cvetomir_77 - специалист
Днес дойде новият фрезер. Перфектен е. С него детайлите залепват идеално без фуга. Сега остава да се разберем с Американецо какво да правя с дефектния.
svetliopi44 - Чирак...
Аз да ви питам. Вчера се пробвах за сефте с фрезата.
Трябваше дас направя едни каналчета в дърво.
Всичко точно , обаче ... страните на канала стават перфектни, но дъното е рошаво - демек иска до обработка.
Тва от калпав фрезер ли е или от неправилен избор на фрезер.
EDI - майстор
svetliopi44, и от фрезера, и от оборотите може да е.Какъв Ф е канала.Пробвай да вдигнеш оборотите на фрезата.Какъв фрезер ползва и каква марка е.То зависи и какво дърво стържеш.При влажен чам може да стане рошаво.
Ай честито, Цветомире. :partyman: Казах ти аз, че се чува, че продавача е коректен, даже не ти е погледнал стария фрезер, щом още е при тебе.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Фрезери за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: