• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Ел. инструментите. Консумативи.
MASTER - специалист
Да са пускали това Ейнхел-че по нашенските LIDL

Изображение

Интересуват ме преки впечатления от тази бъзикня.

Ясно ми е че е тези марки са пълен шит,обаче много ме кефи че му се маха патронника и става доста компактен.
Изкушава ме силно мисълта, че мога да си го държа постоянно в джоба на работните панталони.
Пък 10.8 волта, 1.3А и 20Nm са ми достатъчни за 80% от ежедневната ми работа

Така че много ще се зарадвам ако някой ми каже, че 35 евро няма да са хвърлени директно в канала ако се пресрамя да го купя.
mitko64 - майстор
Еинхелският модел не знам дали го пускаха, но пуснаха лятото същият на Grizzy- PABSW 10,8 B2. Stan73 го има, доста е писал по темите. Сега проверих, пускали са и ейнхелския модел А1(брошурата от 08.07.2013г)- страница 60 от заключената тема, коментара от Kiroslavov.
Не знам само къде я видя да се продава в лидълите, даже онлайн не я виждам в Германия. Тука беше 79лв. А1 модела.
манихеин - специалист
поправено: погрешно изпратено.
Последна промяна от манихеин на пон яну 19, 2015 3:12 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
mitko64 написа:
Еинхелският модел не знам дали го пускаха, но пуснаха лятото същият на Grizzy- PABSW 10,8 B2. Stan73 го има, доста е писал по темите. Сега проверих, пускали са и ейнхелския модел А1(брошурата от 08.07.2013г)- страница 60 от заключената тема, коментара от Kiroslavov.
Не знам само къде я видя да се продава в лидълите, даже онлайн не я виждам в Германия. Тука беше 79лв. А1 модела.
За "Малкото Гризливертче" (както си му викам галено) - мога да изразя само суперлативи. Много удобно и приятно за работа, удобен ми е в ръката, но понеже батерията е в дръжката - самата дръжка е доста дебела (за мен не е проблем, защото дланите са ми относително големи, но ако човек е с по-малки ръце, може и да не му е много удобно), всичко работи идеално, няма биене, въртящият момент е достатъчен, усещането е солидно, спирачката е добра. Тялото е доста компактно, но тежи изненадващо много като за габаритите си (което според мен е добре). Патронникът е СанОу (всъщност въпреки звучащото като "Бау-Бау" име, това е една много сериозна фирма произвеждаща патронници за много от любимите ни реномирани марки инструменти) и хваща добре. Много ме радва и възможността да го махна и да сложа къс бит директно. Така машинката става с доста малки габарити (като за по-зачукани места), но пък и си остава с 20 нютона (машините с подобни габарити обикновено стигат само до 4.4 нютона). Батерията държи доста. Има приличен куфар и бързо процесорно зарядно.
Но !!! - си го подбрах. Като статистика в лидълът в който ходих сутринта имаше 16 броя. Бях там от рано и си избирах за мен, за племенника ми и за един приятел. Та от 16те броя, идеални бяха само 4. Един човек ме видя да ги оглеждам и пита какво гледам, обясних му. Той обаче се оказа късметлия и още първият, който отвори си беше наред. (та това е - трите които аз избрах и този дето човекът си го нацели от първият път бяха добри, а другите имаха проблеми например от произволно задействане на спирачката по време на работа при смяна на скоростта със спусъка само и до биене на патронника (а съм сигурен в това защото от любопитство, а и за да си попълня данните за моята статистика останах, докато хората си доизпробваха и другите))
Но пак повтарям, този който си избрах е супер. За сравнение - като качество, солидност и усещане е по-близо до син Бош, отколкото до зелен. Не, че Бош ме радват много (повече се кефя на машини като Файн, ДиУолт или Макита (особено на Файн (по-готина машина не съм държал в ръцете си (90 нютона (не знам кой ултракорав пич с хром/молибден/ванадиеви китки би могъл да го удържи, но да има... :) ), безчетков мотор, батерия със сериозен капацитет, а усещането за солидност е все едно държиш нещо толкова кораво като чук (буквално)), но цените им в страната са ужас (навън доколкото видях в една брошура са наполовина...)), но просто по стечение на обстоятелствата имам повече наблюдения върху Бош.
(То малко се получи като миниревю, но се опитах да напиша по-важните неща.)
MASTER - специалист
:supz: :supz: :supz: Мерси за ревюто,точно такова мнение търсих. :partyman:

mitko64 написа:
Има го в печатната брошура, която ми беше в пощата.
И мен ме озадачи, че го няма онлайн.
Може би са някакви пилотни бройки.
Ще трябва да се разходя до магазина.
stan73 - майстор
Възможно е и да има различия и при тях. Тук например във Варна има 3 Кауфланд-а. Но брошурите за тях са 2 вида. За този до единият мол и за този във Възраждане е една и съща. Но за този който е във Владиславово винаги е различна. Част от артикулите са еднакви, но има и доста различия. (нямам идея защо, но е така)

П.П. Примерно се сещам, че колега от форума беше споменал, че в лидълът в Русе имало шублери за по 10 лева. А тук нямаше. Аз имах един доста добър изцяло механичен шублер, но от поне 2 години не мога да си го намеря. Възможно е да съм го забутал зверски или да съм услужил на някого, а да е "забравил" да го върне... Та ако и тук ги имаше за по 10 лева, с кеф щях да си купя.
mitko64 - майстор
MASTER написа:
:supz: :supz: :supz: Мерси за ревюто,точно такова мнение търсих. :partyman:

mitko64 написа:
Има го в печатната брошура, която ми беше в пощата.
И мен ме озадачи, че го няма онлайн.
Може би са някакви пилотни бройки.
Ще трябва да се разходя до магазина.
Ako си в северна Германия, разходи се и до Алди Норт, днес имат интересен верт с 2Ah, Самсунг батерия.
crez - майстор
Аз слагам Литол-24 и масло М-10д в съотношение 50/50 предварително разбъркани, засега нямам проблеми.
stan73 - майстор
Тази смазочна смес къде и в каква връзка ?
MASTER - специалист
mitko64 написа:
Ako си в северна Германия, разходи се и до Алди Норт, днес имат интересен верт с 2Ah, Самсунг батерия.

За съжаление, хаха всъщност за голямо щастие съм на алди зюд

Взех го вече
Изображение

Много готино куфарче.
В магазина нямаше как да го отварям. После веднага пробвах как е.
В началото извади много странен звук - нещо като ярмомелка.
Малко по късно сглобих едно долапче,и звука се нормализира.
Явно смазката вътре само е изсипана, и не е разкарана.

Като цяло поне за мен е достатъчно ергономично,и доволно мощно.
Не е чак толкова компактно,колкото си го представях,но спокойно ще му се намери място в някой джоб.

Батерията ляга хубаво и плътно в дръжката, има и индикатор за разряда на батерията. Сега защо диодите са като светофар нямам ясна идея :-D

Като цяло е далеч от усещане за истински инструмент, но за домашна работа ще върши перфектна работа.
Нещо се отказах обаче да го взимам на работа, не мисля че ще издържи дълго на ежедневна интензивна работа.
Но на цената на две каси бира е перфектна сделка.

Сериозният недостатък поне за мен е захващането на битовете. Ни пружинка, ни зегерка, само една шестостенна дупка с магнит в дъното. Освен това бита влиза леко хлабаво в отвора. Аз поне предпочитам да работя с този завхат, и ми е малко дразнещо това решение.

Неприятната изненада за мен беше наличието на само една батерия в комплекта :-D :-D Като се замисли човек, за тези пари като че ли няма луд който да сложи и втора батерия.

А освен това, ако искаш да си поръчаш втора батерия - цената е по висока от цената на целия комплект.

Има ли някой идея, колко би могла да струва в България втора батерия за това чудо.
Независимо, дали за парксайд,гризли,ейнхел, или за някой друг брат близнак .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Инструменти Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: