• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
sinbor - специалист
Споделям моят опит. Купих си мотофреза Forteko, преди 5-6 години. Тогава говорих лично с един от шефовете на фирмата в Пловдив. Неговият съвет беше за тези пари, че дори и за повече да не очаквам двигател различен от китайски, въпреки,че може да пише Хонда, Гардения и т.н. Тези фрези са българска рама и двигател Сумек 5,5 к.с., живот около 700 моточаса не се ремонтира, подменя се с нов. Аз съм много доволен от покупката, с лекота обработвам около 500 кв.м като почвата е тежка. Купих си и браздило след фрезоването набраздявам мястото за предстояща сеитба.
Фрезата купих за 850 лева наскоро я гледах на промоция в "Крез" Пазарджик за 700 лева.
С две думи съм доволен и я препоръчвам. Необходимо е качествен бензин и редовна смяна на маслото.
koveslav - майстор
sinbor написа:
Споделям моят опит. Купих си мотофреза Forteko, преди 5-6 години. Тогава говорих лично с един от шефовете на фирмата в Пловдив. Неговият съвет беше за тези пари, че дори и за повече да не очаквам двигател различен от китайски, въпреки,че може да пише Хонда, Гардения и т.н. Тези фрези са българска рама и двигател Сумек 5,5 к.с., живот около 700 моточаса не се ремонтира, подменя се с нов. Аз съм много доволен от покупката, с лекота обработвам около 500 кв.м като почвата е тежка. Купих си и браздило след фрезоването набраздявам мястото за предстояща сеитба.
Фрезата купих за 850 лева наскоро я гледах на промоция в "Крез" Пазарджик за 700 лева.
С две думи съм доволен и я препоръчвам. Необходимо е качествен бензин и редовна смяна на маслото.
За този модел и аз те подкрепям."Призма" разбират от земеделие и правят добра техника,а и имат много инвентар. Това е простичка,лека,мощна и здрава машина,а резервните части за нея в Пловдив са без пари.Мислех да ползвам техен редуктор за друга цел и много се учудих като ми предложиха в магазина си редуктор комплект за 80лв.На тези двигатели,китайските,само ремонтен размер на цилиндъра няма.Всеки друг детайл е евтин-биела и колянов вал комплект са 70-80 лв,глава нова е около 40 лв,карбуратора комплект съм го виждал за 25-30лв.Минуса на китайския мотор е,че е много шумен и няма добър въртящ момент в ниските обороти,налага се да се работи на по-високи обороти от марковите двигатели.
iivanov - майстор
koveslav написа:
iivanov написа:
koveslav написа:
Бъди по-сдържан със силните думи.Говоря от 25 годишен опит,имам доста земя и съм работил не само за себе си.Феродовия съединител не се обслужва въобще,а какво мога с машината аз съм го показал нагледно.Ако искате да ставате трактористи със 100 килограмови китуци,които нито могат да се натоварят нито да се разтоварят,нито пък да се завъртят в по-тясно място,това си е ваш проблем.За това и толкова пъшкате за задна скорост,а тя е само едно усложнение.Машината трябва да е надеждна,лека и повратлива.Иначе става мотокултиватор,на за такива пък вашите са слаби......
Да товаря? Що да товаря-закачам си ремаркето и отивам на плантацията. :-D И задната я ползвам за да маневрирам с него.Или пък с инвентара.И въобще фрезоването не е основна функция.И не че не мога да фрезовам-захвата е 1, 68 м, с 37 см диаметър на мотичките.Минималния е 90 см, а ако ми трябва по-малко, ползвам култиватор. С ВОМа (допълнителна шайба към двигателя), мога да ползвам косачка, пръскачка, а сега в главата ми се върти самоделно вибросито, за сеене на тор от калифорнийски червеи.А, забравих-имам разблокировка на полуосите за лесно завиване.
Е, пак ме наречи "тракторист" :-D
Да си жив и здрав, и опита ти да стигне 100 г, ама пак не можеш да сънуваш, к'во правя. :partyman:
koveslav - майстор
През този етап със "сложните,тежки и многофункционални" машини преминахме още преди 89-та година колега.Имал съм и истински мотокултиватор,всеизвестното Роджерини,после изтормозихме ние нея и тя нас и една мотофреза Тракия.Даже Тракията стои,тя е с доста функции,издухан е само двигателя,ако някой се интересува,ще я махам,в момента е с китайски двигател,но е излишно голяма и тежка според мен.На мен ми пасна и ми е най-полезна малката машина.Фрезоване можеш да го наречеш само при високи обороти.При ниски по-скоро се прекопава мястото,после браздиш,сееш.Оставяш само две секции мотички,с предпазители за растенията и леко и без усилия окопаваш междуредията.Ако трябва и да загърляш,слагаш металните колела и си готов.По подобен начин се изкефих на малката техника,когато излязоха ъглошлайфите 115мм.Може да се каже,че големия ми ъглошлайф си остана чисто нов-повече почти не се е налагало да го пусна.Всичко е въпрос на стил и организация на работа.Винаги има и по-труден или пък по-сложен начин.
http://motofrezi.com/мотокултиватор-GARDENIA-1050 Този мотокултиватор поръчах. Надявам се до сряда, четвъртък да дойде. Дано да нямам проблеми с него.
koveslav - майстор
vilqn написа:
http://motofrezi.com/мотокултиватор-GARDENIA-1050 Този мотокултиватор поръчах. Надявам се до сряда, четвъртък да дойде. Дано да нямам проблеми с него.
Да ти е на късмет! Пиши отзиви!
stiv1961 - майстор
Честито :supz: и безаварийно ползване :partyman:
koveslav - майстор
vilqn написа:
Колега,чакаме новини!
stiv1961 - майстор
vilqn написа:
Какво стана с фрезата, пробва ли я :) Аз( е, със сина и племенника де) днес направих лозето на ,,пяна" между редовете :-D
Прикачен файл:
120420142428.jpg
thinkpad - майстор
Искам само да добавя - много да се внимава машина с какъв редуктор се взима. Китайчетата с неразглобяем редуктор като им се скапят лагерите или нещо друго, цената на самият редуктор от сервиза, който ги обслужва гаранционно ми казаха 400лв. Другото което е - ако се напъва повече или се прикачва ремарке - за нула време ремъците се скапват, ако е ремъчна. Бащата имаше китайска, на която беше закачил и ремарке по едно време, издухаха се лагерите на редуктора, а той неразглобяем и цялата фреза беше бракувана. Искаха 400лв за редуктор само. Което е сигурно цената на повече от половин такава фреза и е абсурдно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Дайте съвет за мотофреза до 1000 лв ?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: