Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Отгоре имаш достатъчно място. Остави си малко аванс от кабелите.
Не виждам отдолу на предпазителите гребена.
:partyman:
vk - специалист
Абе Геца, хич да не те притеснява помътняло жилото. Това е мед. След 1000 години да го изровят от земята при археологични разкопки, пак ще е същото. И циганите ще му се радват.
Злато, Сребро, Мед, месинг - това са вечни неща.
gecata1059 - специалист
Има гребен отдолу ,но не се вижда.За аванс на кабелите съм оставил колкото е възможно.Малко по-къс ми идва този на директния контакт.Но той е най- къс, при нужда ще се сменя. :-D
hidrazin - майстор
Ами ти си знаеш. Успех.
gecata1059 - специалист
Прикачен файл:
10374086_842304022465538_1034549185418357953_n.jpg
Имам въпрос за свързване на ключ за осветление.За осветление вътре съм предвидил 2 крушки , за всяка съм пуснал отделен кабел свързани в разпределителна кутия, от която два кабела отиват заедно до конзолна кутия за монтаж на ключ.Закупих си двоен ключ ,които има един вход и два изхода.По схемата дадена заедно с ключа , разчитам че в моя случай трябва да свържа заедно двете фази които идват до ключа, а на двата изхода да вържа изходите към осветлението. Правилно ли съм разчел схемата и начина на свързване ? Или трябва да свържа само една входяща фаза , а другата да изолирам ?
gogo7777 - майстор
....от която два кабела отиват заедно до конзолна кутия за монтаж на ключ.
Е защо два...един стига. Ако пречи за монтажа на ключа, отрежи единия и го изолирай. Схемата е тая дето си отбелязъл.
gecata1059 - специалист
Имам въпрос за осветлението пред гаража.Предвиждам да монтирам обикновена фасунга и датчик за движение.Въпроса ми е ,ако свържа крушката един път през датчика и втори път и подам отделна фаза през ключ за осветление( за да мога да я светна за по-дълго време ) , ако е подадена фаза през ключа и се задейства датчика и подаде втора фаза че се получи ли късо съединение ?
hidrazin - майстор
Уффф... Няма. Нали си с монофазно захранване? Късо ще стане ако срещнеш две различни фази.
gecata1059 - специалист
Мерси за отговора.С монофазно захранване съм.И двете фази ще дойдат от една и съща фаза в кутията,но едната ще я прекъсне ключа ,а другата датчика.

Тема "Вътрешно табло на гараж ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: