• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Целта е да се намали конденза. Това става с топлоизолация и вентилация.
h_e - специалист
яко! накрая да не се окаже, че тия калкулатори, теории и али бали са за да пълним джоба на производителите на материали :)))

може ли да се направи скара за да държи 16 см вата над гредите (т.е. да има 16 вата отделно в гредите и да станат общо 32) ?
Това е с отлични характеристики:
Прикачен файл:
roof_32cm.jpg
roof_32cm.jpg (85.84 KиБ) Видяна 2003 пъти
Tsilkov - майстор
Вадим Владимиров написа:
Това е към Кунчо. :)
Кое е за мен? Ако е въпроса за ОСБ-то - според мен в случея няма никаква носеща роля. В Америка го ползват за всичко просто защото им е евтино и пести човекочасове.
Имам предвид снимките от калкулатора.
А какво ти пречи OSB-то. Има ли опция да се замени с дъски?
Tsilkov написа:
Вадим Владимиров написа:
Кое е за мен? Ако е въпроса за ОСБ-то - според мен в случея няма никаква носеща роля. В Америка го ползват за всичко просто защото им е евтино и пести човекочасове.
Даже напоследък оставам с впечатлението, че ползват бял шперплат за покрива.
h_e - специалист
Tsilkov написа:
Вадим Владимиров написа:
Привет Цилков! Май събрах правилните хора :)
Ами ако няма носеща/конструктивна роля, може би ОСБ-то е важно да "изгради" въздушния пакет. Т.е. да помогне да стане херметичен.
Както се видя, ако може да минем без него с много по-малко изолация кондеза ще е под контрол.
Вадим Владимиров написа:
А какво ти пречи OSB-то. Има ли опция да се замени с дъски?
От друга страна, като сложим ОСБ, трябва да добавим още изолация само заради него, защото то става слой поддатлив на конденз ;(
Като изолират херметично осб-то отстрани, получават херметичен въздушен пакет лесно и евтино, май няма как да направим това с дъски..
но нали слагаш хидроизолация над OSB-то, по-податлива на конденза е скарата за керемиди. Фолиото пропуска влагата в едната посока.
h_e - специалист
Вадим Владимиров написа:
но нали слагаш хидроизолация над OSB-то, по-податлива на конденза е скарата за керемиди. Фолиото пропуска влагата в едната посока.
Ами явно се предполага, че влагата в самия въздух ще кондензира при тия условия. Физика, кво да я правиш :) При скарата за керемиди ще има доста движение на въздуха и ще съхне лесно, а вътре в стената си е опасно, щото самото осб ще и пречи да бяга лесно..
Един вид конденза ще се появи от вътрешната страна на осб плочата и няма лесно да може да мине навън през нея и да се изпари..

(като гледам кви локуми точа, голям експерт станах и аз)
Сега ми дойде мислята :) Правиш си такива ферми Изображение вместо ребра, пълниш ги с вата, хидро, двойна скара и керемиди. За укрепването - питай конструктор. Има и други форми http://www.adlerbuilding.com/html/remod ... ation.html
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "малка дървена къща - въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: