Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radius - майстор
Ако държиш да индикираш с диоди силата на вятъра, си мисля че с A277D ще стане както го искаш. Тази схема ползвах едно време за светодиодна стълбица на усилвателя. Сега може и да е с друго означение но идеята е същата - пропорционално на входното напрежение "запълва" диодната стълба.
alsted - майстор
На мен най-ми допада установката дето я е изровил хидрата. Тъй като не ти харесва генерирането на напрежение за регистриране скоростта на вятъра, ти предлагам вариант с филтриране на честота с RC група (примерно). Рид ампулите са произволно (случайно) 8. Може и само една да е ... въпрос на практическо решение. Всъщност по-лесно е евентуално да са повече магнитите.
Прикачен файл:
ветропоказател.JPG
ветропоказател.JPG (35.17 KиБ) Видяна 1514 пъти
Сподели ако нещо ти се вижда много сложно.
П. Петков - специалист
За да не гаснат светодиодите при установяване и преминаване на магнита между МУК-овете:
Прикачен файл:
napravisam.JPG
napravisam.JPG (23.54 KиБ) Видяна 1478 пъти
valentino76bs - майстор
Искам да питам нещо за тази схема.Ако има един магнит който да задейства муковете който могат да се подредят вертикално да кажем и да се използват примерно за някакво ниво като тръгне магнита нагоре започват да светват един след друг като предходния не изгасва и ПИТАМ след като тръгне нивото/магнита надолу ще започнат ли да изгасят един след друг?
batkoradko - специалист
valentino76bs със сигурност диодчетата ще светят да там до където е затворен контакта. Като слиза на долу съответно изгасват. Схемичката е много проста - с по едно диодче помежду им. Така "+" ще отива, към по-долните, на горе не.

Идеята на колегата с ел.двигателче, ми допадна, тъкмо се чудех как да го излагерувам пустият му ветропоказател, но проблема с кабелите - остава нерешим. Ако се светна какво генераторче да сложа и мина на оборотомер /което не ме кефи, защото идеята ми е да го направя с диоди/ - ще остане пак едно кабелче.

Благодаря ви за идеята за рид ампули. По-евтини са от МУК-овете. За 16 бр. си е цифра. =D> :partyman: :supz:
batkoradko - специалист
Идеята на alsted е класика и е лесна за изпълнение, но не ми е ясно как да хвана скоростта. Ако вържа диодче към всяка ампулка - при много слаб вятър ще има ефект, но после светлинките няма да успеят да изгаснат. С някаква електроника - явно ще го бъде - но на мен ще ми дойде в повече. :? :rolleyes: :shock:

Тема "Как да стане ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: