• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
hidrazin написа:
nv952 написа:
Видях бушона в таблото на етажа 63А е
Ама какъв е предпазителя? Ако е автоматичен виж с каква крива са сложили. Предполагам е С.
Тогава в твоето табло слагаш 50А.
:partyman:
Правилно предполагаш. :)
Изображение
mironcho - специалист
Както писа Стиви в първите постове, главния предпазител ще играе роля на шалтер, защото пази само таблото и евентуално дублира изходящите, доколкото може да се каже, че 50А или 63А дублират 16-25А.
На теория Хидрата е прав да сложиш 50А, но реално единствения резултат ще е, че ще си ограничиш изкуствено максималната мощност, която ти отпускат от енергото. Избери сам - при 63А - ~14.5kW, а при 50А - 11.5kW.
Стиви - специалист
А предвид това, че е главния 63А е на същия етаж, няма смисъл да слага и в новото табло главен предпазител. по добре да си вземе 100 амперов гребен и клема за него. За нея да се свърже магистралния кабел, който идва от 63 амперовия предпазител в етажното табло.
nv952 - майстор
Стиви написа:
по добре да си вземе 100 амперов гребен и клема за него.
Мисля,че ще е по добре да сложа главен,нищо че стават два.Тако поне ще мога да спра тока с едно натискане в целия апартамент.Аз съм за този вариянт.
Колега имаш в предвид подобна клема да я свържа между кабела от таблото и гребена
Това Изображение
Тани - модератор
Това е клема за гребен/предпазител: Изображение

http://www.tashev-galving.com/428850-20 ... 1%87%D0%B8

Само че вземи на Шнайдер - черна, че тази ми изглежда менте!
Не ти е необходим още един главен предпазител! Колко пъти ще ти се наложи да спреш тока на таблото? Струва ми се, че и онзи 63А предпазител няма място в другото табло! Колко предпазителя има преди него? Ако толкова желаеш в новото табло да има главен предпазител, премести него, а клемата ползвай, за да свържеш неговия кабел в етажното табло!
nv952 - майстор
Ок.Няма да ги разменям с таблото от етажа защото е заключено и ще трябва да давам обяснения,че кво,че защо...свързвам кабела направо с шината.
Стиви - специалист
На тази снимка, най-долу в ляво се виждат две клеми от тези, които са ти необходими.

Изображение
nv952 - майстор
:) Имаш предвид черните.Таман се чудя как тая клема се свързва и към шината и към АП,но като ги пипна на място съм сигурен,че ще ги наместя.Ако има нещо ще питам.
пп. Забрави...вечер пиша глупости и разбирам чак след като го прочета #-o
пп2 Вече всичко ми се изясни! Изображение
dobcho_vn - специалист
Ясно ти е на тебе, само колко е плътна мъглата :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Подмяна на апартаментно табло с 6 авт. прекъсвача." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: