Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genzlat - специалист
Без термоглава не става, т.е. управляващия елемент на трипътния вентил е термоглавата.- не съм се изразил точно, имах предвид да остане постоянно отворен....

благодаря- от последните постове научих повече отколкото от цялото четене, друго си е като има коментар и разбор..... не знам доколко сме досадили, такива като мен има какво да научат, ако желаят да четат, за съжаление ,знаещите се броят на пръсти, затова заслужават още по-го-
лями адмираций.....
Вървим към финала на темата, ремонта на ОИ ще се прави в края на ОСезон, затова искам да съм готов със схемите и да набавя материалите, после лесно!
90% ще бъде Термовар или Есбе вентил, прочетох, че се препоръчва монтирането им на студения
вход, за да се избегне топлината от котела, Преправих схемата С ЕСБЕ то защото не ми отговорихте за него дали да бъде преди или след помпата..

Прикачен файл

СХЕМА С ЕСБЕ -2.JPG
СХЕМА С ЕСБЕ -2.JPG (70.72 KиБ) Видяна 1564 пъти
Energyx - специалист
Помпата от другата страна -между вентила и крана.
filmatoplo - майстор
Помпата най близо до входа на котела-между котела и термовентила ,и с този термовентил трябва втора помпа -поставена на топлата тръба с посока към колектора ,без нея няма да стане ,няма да има добра циркулация през радиаторите и най вече през бойлера .
genzlat - специалист
filmatoplo, здравей повелителю на АТМОСИТЕ, този моя дали ще е предизвикателство за теб, дали ще можеш да го подкараш?

За помпите разбрах, но тази втората е предвидена за после заедно с 1+1+1/опция/ -200литра
буфер
Направо казвай марка и модел на трипътник за настоящата ситуация
Да питам за разводката зад котела- как е най-добре, моята е една педя и мисля дето го души-място бол
Ето ти една снимка- обикновен АТМОС на въглища :-D

дали ще тръгне или на скраб-ама това е единствения комин в къщата!

Прикачен файл

НАМАЛЕН.JPG
НАМАЛЕН.JPG (58.08 KиБ) Видяна 1499 пъти
filmatoplo - майстор
Здравей, не работи ли добре, какво прави сега, на въглища не прави пиролиза, пишеш че е модел. обикновен тоест не комби, не ти ли прегаря керамичната.
genzlat - специалист
filmatoplo, здравей,

въобще не работи, обикновен е , на въглища беше инцидентно, за проба- но продължи доста преди три години
Всичко си е здраво почти като ново, единствено едната панта се размърда от непрекъснато отваряне на вратата

не ще да гори, не може да се самостопли- все си мисля, дето е от комина, ама ела го виж когато
успея да годокарам до 90*С,вибрира цялата къща-така тегли, не пуши не връща

вентилатора повече го гаси отколкото да разпалва

като завърти водата, умира на 60*С и толкоз

ако успея да го вдигна на 85*-90*С пък докато мигна е отишъл на над 100*С кофти работа

поздрави
filmatoplo - майстор
котлето изглежда добре, колко киловата е 32 или. 50 .Щом вдига температура е добре да има буфер, поне 500 литра, след него помпа и смесителен вентил за водата към радиаторите. между котела и буфера се монтира също помпа с термовентил 62-72 градуса. така направена инсталацията става супер.
genzlat - специалист
filmatoplo написа:
Помпата най близо до входа на котела-между котела и термовентила ,и с този термовентил трябва втора помпа -поставена на топлата тръба с посока към колектора ,без нея няма да стане ,няма да има добра циркулация през радиаторите и най вече през бойлера .
genzlat написа:
Направо казвай марка и модел на трипътник за настоящата ситуация
Да питам за разводката зад котела- как е най-добре, моята е една педя и мисля дето го души-място бол
Не си ме упътил тука ......
genzlat написа:
За помпите разбрах, но тази втората е предвидена за после заедно с 1+1+1/опция/ -200литра
буфер
Трябва и съвет за втората помпа дето да търся;
по-малка за байпаса и тази дето е сега за нагоре или обратното

котела е 22кв а консумацията около18кв

Трябва да направим нова схема с опций за допълване

ако правилно съм те разбрал-започваме от това...

Прикачен файл

ОТНОВО СХЕМА.JPG
ОТНОВО СХЕМА.JPG (16.48 KиБ) Видяна 1435 пъти
kalin72 - майстор
Колега, можеш ли да отделиш 1000 лева? Ако да, схемата е тази с Ладомат и трипътен винтил+задвижка+контролер.
В Атмос.cz ги има тези схеми, аз оттам гледах, и със съветите на колегите тук преправих моята инсталация, вече трета година се радвам на прекрасно парно.
genzlat - специалист
Колега kalin72, ти ревнуваш ли сега :-D

Не съм цинция, ако имах 1000лв, щях да запаля колата и право в Бургас да докарам filmatoplo, за два дни да го направи :drinkers:

Радвам се , че успя с твоя проект- ако работех в мивките навярно щях да кръшна да го видя ! :supz:

Тема "''АТМОС''-да поправим скапания БАЙ-ПАС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: