Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
hristov1 написа:
Валентино76 защо се занимаваш да пишеш излишни коментари и тн... никой не съм изкарал виновен просто се съветвам нали за това е форума)
Луничките са на 220V халогенки 50W разстоянието от голямата клема до най далечната луничка е 1,5м нещо такова.
Както и да e!Схемата на свързване не бива направи я така ама ти пак ще я направиш както си я начертал :) :)
Прикачен файл:
Без име-png.jpg
Слагаш лустер клеми на връзката там става разклонението,разбра ли ме?
hristov1 - специалист
Както и да e!Схемата на свързване не бива направи я така ама ти пак ще я направиш както си я начертал :) :)
Прикачен файл:
Без име-png.jpg
[/quote]

Благодаря ти така ще я направя :lol: :-D :yawinkle:
fox_vt - майстор
Щом са на 220 волта няма проблем и с двете схеми,кабела е достатъчен като сечение.Но 220 волтовите са по нетрайни откъм живот спрямо 12 волтовите.За да им удължиш живота си сложи димер ако ще оставаш на 220 волтови .
hristov1 - специалист
Само един последен въпрос с какво да хвана кабелите за тавана :)
shadow__01 - майстор
hristov1 написа:
Само един последен въпрос с какво да хвана кабелите за тавана :)
Нали ще слагаш лунички? Тавана ти не е ли гипсокартон?
fox_vt - майстор
За кой таван-за плочата или за окачения.Не че има значение де не ти трябва да го хващаш към нито един от двата,пускаш кабела над окачения таван и готово.
hristov1 - специалист
Тавана не е готов трябва да пусна кабелите и тези дни ще ми го направят майсторите :)
kozl - майстор
hristov1 написа:
Само един последен въпрос с какво да хвана кабелите за тавана
Нещо такова
hristov1 - специалист
Днес си навързах кабелите всичко ок ама забелязах че съм си купил арматурките на 12 волта и не съм ги пробвал ето такива са http://www.brilum.bg/produkty.aspx?act=p_sp&p_id=201 това чудо само на 12 волта ли ще работи ужас съвсем обърках всичко :)
Стиви - специалист
Ще работи с каквито лунички му сложиш и с какъвто цокъл си избереш. Препоръчвам ти GU10защото има по добро охлаждане и прави по добър контакт което удължава живота на крушките. Не забравяй препоръките за лед лунички с широк ъгъл на светене.

Тема "Луни в коридора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: