• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ProvideR - специалист
шоп написа:
toolegittoquit, качените снимки са от процес на изправяне и монтаж на конструкцията. Много от гредите са монтажни ( временни) нещо като скеле за да може да се ходи и работи от тях. Вилата ( къщата ) дали е широка или тясна зависи от брой хора и предпочитания. Ако я обитава 1 човек може и да е широка:-)

В стотици хиляди и милиони дървени къщи по света гори огън и това не е проблем ако всичко е направено с ум!
Някои от гредите са сложени за нивелация в момента, но ще се махнат след още малко време. За втория етаж в момента сме заковали дъски за стъпване, но и те ще се махнат.

Вътре ще живее 1 човек. Никак не е тясна! За огън идея си нямам. Все си мисля, че ако камината се изолира с огнеопорни тухли няма да има проблем и да се отдава топлина към дървото.
шоп - майстор
ProvideR, направи си една регистрация за 5 мин във forumhause.ru

Руснаците живеят в дървени къщи при -50 градуса навън и няма никакъв проблем с отоплението. Важното да е грамотно направено. Според мен правилно си се насочил към огнеупорни тухли и кирпич :partyman:
miroki - майстор
На тези напречните по метър които са, ще ковете ли нещо, че са толкова много. Аз бих ги сложил всичките на Х, или на / , \ , но не и всичките хоризонтални - .
От всички греди има само 2 под наклон, които държат къщата в едната и 2 в другата посока на вятъра.
vsterev - специалист
Какво говорите, въобще чувате ли се ?
Разрешение за строеж е необходимо дори и за 5 категория във вилна зона, няма значение дали е дървена, метална, тухлена или кирпич. Разрешенията макар и формално минават през РДНСК. Ако общината позволява това, въпреки закона е поради нейната немърливост, след време мобже да помисли друго, примерно ако някой се оплаче там където трябва, или ако кмета или гл. архитект се сменят, и тогава какво ще събаряш ли ? Има си закони четете - разрешение за строеж ти трябва!
miroki - майстор
Това и за дворна тоалетна ли важи?
miroki - майстор
Този въпрос към кого?
Christo - майстор
Въпросът е към тези, които се канят да си направят къща без строителни книжа....и не са от скъпата боя :-D Около Троян има цигански къщи, построени в нивите на хората, със сателитни чинии по покривите, не вярвам да са на акумулатори телевизорите им. Ако аз ида в енергото и поискам прикачване на постройка в нарушение на всички закони, надали ще ме огрее. Много зависи къде е къщата и кой си. На рибарите по морето бутнаха бараките, но на бандюгите палатите по плажовете не пипнаха. И на Роско виличката е на пет метра от морето, и тя си стои.... Всеки сам да си прецени.... Иначе поздрави за идеята, хубаво става!
miroki - майстор
Е човека каза, че си е изкарал каквото му иска общината, а и ток и вода си има.
Аз имам едно място където се сее царевица, но е в селото. Като порасне царевицата не е проблем, но до тогава ми трябва WC. На улицата е все пак и минават хора.
За това попитах дали може да се строи дворно WC.
Ток и вода не ми трябват още. Няма да строя.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Как вдигнахме къща за няколко часа :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: