• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Не е вярно. ЛНЖ е 50-60 стотинки.
Това е цена за теб, не за мен. Моите както казах са купувани по 25-30 стинки.
Разликата не е нито 10, нито 9 пъти.
Колко пъти трябва да ти обяснявам че пикливата Джик-Так от 12W хич не се равнява на 100W ЛНЖ ???
И това ли не можеш да схванеш?
За да свети пак толкова трябва да е някъде 18-20W или да са два броя.
Да ама тогава и цената за "избиване" няма да е тази.
Така че сметките си знаеш къде да ги сложиш... :-D
И престани да ми правиш сметка на парите. Гледай си в чинийката...
:partyman:
nikolov333 - майстор
То с един такъв уред, може и без осветление да я караме... :partyman:
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
:-D Пробвал ли си с такова нещо например да пиеш ракия?
Не можеш си умери устата. :shock: Търкалят ми се някъде 2-3 подобни...
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
...
Не, 15W Джик-Так е 100W. Може би една идея по-малко. И все пак, ти мерил ли си светлинният поток на ЛНЖ и какво става, когато ти падне малко напрежението? Почва да мъждука. А при LED лампите не е съвсем така, нали?
100/15 = 6.66 пъти разлика. Истината е, че докато преди се слагаха навсякъде 100W лампи, то аз на много места в дома ми съм заменил обикновените 100W с 12W LED. На някои с 10W. Външно осветление дори и 6W биват. А в момента няма никакво разнообразие на лампи ЛНЖ. Има 100W и 75W - контрабанда от Турция или премаркирани като "специални". Глупости. Отгоре на всичко горят постоянно
И ти можеш да ги купуваш по 20 стотинки, но колко имаш и до кога? Аз ги купувам на 55 стотинки от магазина и след месец-два изгарят. Пръска се стъклото или се отлепя балона от цокъла - все опасни ситуации.
15W VTAC e 1500Lm, долу-горе 100W ЛНЖ.
nikolov333 - майстор
hidrazin написа:
nikolov333 написа:
:-D Пробвал ли си с такова нещо например да пиеш ракия?
Не можеш си умери устата. :shock: Търкалят ми се някъде 2-3 подобни...
Хидра..за салатата май ще е още по-голям проблема... :partyman:

Тинки..в интерес на истината, това с икономията на ел.енергия от осветление с лед, наистина може да стане, ако смениш само крушките, пък и ако ходиш да гасиш след жената и децата, за да не загряват много диодите или да се изчерпят часовете им на работа..особенно след като им изтече законната гаранция от две години, може и да спестиш за една кратка екскурзия..
Въпроса е, докато си на екскурзия, да не тръгнеш да гасиш и лампите по хотелите... :prayer: :partyman:
pgt - специалист
V-tac може и да не са най-читавите LED лампи, при дискусията тук се разбра, че греят повече от нормално за такъв тип крушки, но при положение, че имат гаранция 2 години и светят добре, това ме устройва. Преди ми беше омръзнало да сменям тези евтините ЛНЖ, че по някога и фасонка, защото те пък греят ужасно. Освен това не гледайте само ватовете, ами гледайте и каква осветеност и дават на една крушка и дали е топла или студена светлина. Преди ползвах за кухнята 100W ЛНЖ, а сега съм с 12W V-Tac - 1055 Lm 4500К дневна светлина, ами мога да кажа, че свети много добре, може би по силно и от старата нищо че я равняват на 75W ЛНЖ. Сега, ще видим колко ще изкара новата, но с гарнция 2 год. и при положение, че съм дал 8 лв. за крушката мисля че е добра инвестиция. Ако намеря и друг вид LED лампи с подобни параметри и сходни цени ще пробвам, но определено мисля да се ориентирам към тази технология, а пък всеки сам си решава за себе си...
moimoimoi - майстор
всеки си решава сам с какво да си свети у тях.
за външно осветление където лампите светят по 10+ часа лед осветлението няма конкуренция по икономия на електроенергия

15 вата лед крушка на в-так е около 9.50лева, обикновена крушка е около 0.50 лева
т.е. разлика от 9 лева. за тези 9 лева може да се купи около 50 киловата електроенергия/50000вата/ . разликата между 100вата ЛНЖ и 15 вата лед крушка е 85вата.
като разделим 50000 вата на 85 вата се получават 588 часа чак след който ще имаме реална икономия от лед крушката,ако приемем че средногодишно лампите се ползва по 3 часа на ден се получава че икономията идва след 196 дена -около 6месеца и половина.гаранцията им е 2 години така че определено ще се реализира някаква икономия.
след 2 години равносметката ще е:
6 броя лнж=3 лева +37лева за ток=40лева

1брой 15 вата лед крушка=9.50лева+5.50лева за ток=15 лева

разликата е 25 лева за две години за една крушка/при 3 часа работа дневно/
за една година около 12.50 лева

ако приемем че средно работят 8 крушки в домакинство то излиза че за година се икономисват 100лева максимум
toolegittoquit - майстор
moimoimoi написа:
разликата е 25 лева за две години за една крушка/при 3 часа работа дневно/
за една година около 12.50 лева
Моля, моля!? 3 часа на ден лампи?! Зимата като се стъмва в 5 часа, ти в 8 ли си лягаш? С кокошките? Нормално като пуснеш лампата и работи до 11-12 вечерта. Когато си правя нещо, може да работи и до 2 през нощта.
Като отида при на баща ми къщата, лампата отвън може да свети и денонощно, ако някой я забрави.
hidrazin - майстор
Тинки, това е за теб. Върви и с нафта само трябва да сложиш малко сол.
Ако си вземеш кандило, може да го караш с олио от фритюрника.
Хем ще свети, хем ще мирише на пържени картофки. :-D

Изображение
toolegittoquit написа:
...Моля, моля!? 3 часа на ден лампи?! Зимата като се стъмва в 5 часа, ти в 8 ли си лягаш?...
Ми аз тази вечер май ще правя икономии - няма да пускам ламби.
В кръчмата дето отивам има много ... :-D
p.v.x - майстор
hidrazin написа:
Ми аз тази вечер май ще правя икономии - няма да пускам ламби.
В кръчмата дето отивам има много ... :-D
Малиий.

Ти на три домашни водки си хала , а на няколко кръчмарски(водки) , няма да можем да те озаптим. :drinkers: :-D :lol: :rock:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: