Всичко за дърводелството
пишман_майстор - майстор
Загледах се по Axminster Hobby Series AWEPT106. Не бях го виждал досега . Конструктивно ( без шкафчето ) много напомня на Електра Бекум ХЦ 260 . По същият начин се маха единия плот ( лосчетата ) , повдигането на защитната шина над вала , решението за обтягането на ремъка, защитния капак му капак и той . Ръкохватката за реглажа на предния плот. Кутията за събирането на опилките е буквално същата . И т.н. Ако се боядиса в зелено ....
EDI - майстор
Просто са едни и същи :-D
пишман_майстор - майстор
Еди това сериозно ли е? Ако е така, значи да знам от какво да си търся резервни части :-D
EDI - майстор
Ми нали знаеш, на пазара има 3 модела с различни шарки за разните брандове и ДЕВАЛТ. :lol:
fillme - специалист
Stoian62 написа:
Здравейте ! Аз съм начинаещ и може да се каже че почти нищо не разбирам от машини, но съм се запалил по дърводелството и искам да си купя щрайхмус или комбиниран абрехт със щрайхмус. ...
По добре да е комбинираната машина, а не само щрайхмус. От този клип ще ти се изясни защо е така. https://www.youtube.com/watch?v=3bbHwoi4kz8
Георги Иванов(алцек) - специалист
fillme я обясни малко по-подробно защо трябва да е комбинирана машината,макар че на клипа не видях такава.Заглаждаш материала както го показа човека,изправяш на линеала за да минеш странично за да се получи правия ъгъл и после на щрайхмуса си доуточняваш размера.Какво е предимството според теб комбинираната?От стари дърводелци знам че отделните машини са за предпочитане,особено ако машината е стара и всяко вдигане на плота за да се ползва щрайхмуса води до разцентроването на самия абрихт (виждал съм го с очите си)но вече зависи и от мястото с което разполагаш.За комбинираната машина пак от старите майстори удобството е малкото място което заема,но е за предпочитане ако работиш серийно.
EDI - майстор
Така си е, най-добре е отделни машини.Вече ако няма място, тогава комби.При комби-то, освен ако не е от профи-моделите за големи пари, винаги има компромис.
пишман_майстор - майстор
В интерес на истината не знаех, че има "копи/пейс" на Електра Бекум ХЦ260 . След малко ровене в нета ми излязоха следните : SIP 01454 , SIP 01344 , Record Power PT260 , Axminster AWEPT106 може и да има други. Не знам . Не съм ги разглеждал в подробности , в прилики и разлики спрямо Бекум-а ( за материал, качество и т.н. ) . Външно поне са еднакви.
mavryt4o - майстор
Можеби филми имаше предвид да се комбинират първо абрихт за изправяне на двата борда и после калиброване на срещуположните с щрайхмус.
fillme - специалист
Благодаря mavryt4o, така е, но човека предложи 2 варианта - комбинирана и само щрайхмус, а както всички знаем щрайхмуса не изправя и трябва да се мине първо на абрихт. Аз също (вече, ама късно щото съм с кобинирана машина) съм на мнение, че е по-добре да са отделни машини, но ако бюджета и мястото му не го позволява то по-добре да е комбинираната, а не само щрайхмус. Моля не ме нападайте, той попита коя от двете е за предпочитане.

Тема "Въпрос за абрихт ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: