preslav написа:То е така,но Датчика е на високо,около 4 метра ни е високо стълбището на партера и мисля,че ще му етрудно да го повреди! И мога ли да попитам,някой запознат ли е как мога да увелича обхвата на този тип модул... ако на края на кабелчето(антената) свържа антена от касетофон..дали няма да с еподобри обхвата?bube760205 написа:Аз пък си мисля, че просто ти се занимава, в което няма нищо лошо!nikolovvd написа: Този който е свързан за изправителните диоди (4-те до кондензатора) е филтровия и не го пипаш.Много Благодаря за съветите които ми даде..В първия удобен момент ще пробвам и ще пиша какво се случва! Но мисля,че с смяна на кондензатора,нещата ще се оправят!
Диода в стъклен корпус би трябвало да е ценер за стабилизиране на напрежението, а черните 1N4007 са изправителните диоди.
Ако искаш си направи труда да пресметнеш колко повече ток ще ти изгорят 2-3-4-5 крушки по 10 Вата работейки 10-20 минути повече в денонощието - ще видиш, че гимнастиките са излишни, а пияндурника не можеш да го спреш да ти чукне датчика с дъното на бутилката.