ср сеп 30, 2020 2:15 pmЧираче написа: Иска да направи нещо, но не знае как. Ако знаеше, нямаше да пита тук..Логиката е жеуезна

Ми близко до акъла да е така. Признавам си без бой

Добре, че знам, че винаги в един момент се стига до това положение (искаш-неискаш), то е просто задължително за всеки един форум и за всяка една тема, та не се вчепатлявам по никакъв начин

n_a, шубе си ме е, защо да го крия

Снимки снимки, имам снимки, но защо да ги пускам на този етап, едва ли ще помогнат по някакъв начин. Но ето давам най-калпавата, колкото да видите, че керемидите са верно стари и са за пренареждане

Пуснал съм сутринта оферта в майсторплюса, чакам макс два дена и тогава вече ще си се боря сам.
Иначе относно евтино/скъпо, това е толкова субективно, че няма накъде. Ето, принципно вадя цените от една обява:
Код: Избери всички
1. Разкриване на покрив - 2.50 лв./кв.м
2. Почистване на кал - 1.50 лв./кв.м
3. Полагане на мушама - 3.50 лв./кв.м
4. Наковаване на летви - 2 лв./кв.м
5. Нареждане на керемиди - 1.50 лв./кв.м
6. Измазване на капаци - 1 лв./м
Всичко труд и материали - 12 лв./кв.м
Само че, на мен ми е ясно, че ще излезе в пъти по-скъпо, точно защото знам как работят ценово бригадите. Ще се започне в един момент, че много хамалогия, много баир, вода няма, слънце пече, извънредни разходи, форсмажорни обстоятелста и каквото се сетите още

За това предпочетох подобен вариант - майстора си е майстор, форсмажора съм аз

Както и да е, радвам се че тук има люде склонни да помагат, помогнаха ми действително със съвети, понаучих нещо, пък какво ще се случи с тоя покрив в крайна сметка едва ли е толкова важно
Колкото до частичното разкриване, това беше първото което се сетих. Стигам го точно с една стълба от терасата. За час-два съм го направил, но това не решава проблема, може би само в най-най краен случай и то максимум колко да изкара тази зима. Исках да си се наредят наново, защото така или иначе изникна вече като проблем, нищо че не ми влизаше в сметките.