• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mironcho - специалист
пон ное 23, 2020 4:18 pmnikolov333 написа:
Вайййй. Ква и тай, друга наредба.. :-D Тука се тачи Наредба 3.. :lol: :lol:
Николов, това е тъжната родна картинка на наличието на едновременно действащи нормативи, които тук-таме си противоречат...
Globe - специалист
Малко ново инфо:
Последно черновата с грубия брой и вид изглежда така:
Прикачен файл:
vlt.jpg
vlt.jpg (105.48 KиБ) Видяна 936 пъти
За табло съм си харесал Schneider mini Pragma - 2 x 12 МОДУЛА.
Въпросната "скица" с разположенията е с цел да не пропусна нещо. Контактите в стаите са грубо поставени. Броя на ДТ3 и АП-тата към тях ги написах така ,защото при моя вариянт на потребление го виждам най-равно като натоварване.Сега ще се прави главната инсталация + кухня с коридор и баня(където инсталацията вече е нова) . В стаите ще се върже към текущата или ще си поставя 2 временни контакта докато ремонтирам самите стаи (идната година)
Чертеж на самото табло и логистиката на кабелите за в момента не мисля че аз ще правя и изпълнявам(поне към този момент).
Globe - специалист
пон ное 23, 2020 4:24 pmmironcho написа:
Плота е BOSCH PKK651FP1E с максимална консумация 5,75kw ,но реално можеш да вържеш всеки котлон на отделен кабел и предпазител или да ги замостиш с гребен от комплекта. В случая мисля да е на 20А АП . Сам си ползвам нещата и знам ,че и на 16А АП няма да има грижи ,но за спорта..
Фурната е BOSCH HBA554ES0 3.4 kW.

Абсолютно всички електроуреди са чисто нови още в кашон и ще се поставят с новата кухня която се надявам в началото на годината да се прави :)
mironcho - специалист
Разгледах инструкцията на плота - явно електрониката позволява пълно натоварване и захранването трябва да е подходящо. Ако никога не пускаш едновременно 3-те котлона на макс АП 20А би трябвало да е достатъчно.
Все пак понеже ремонта предстои помисли дали да не пуснеш за плота кабел 4кв.мм, АП 25А и да предвидиш твърда връзка.
addicted - специалист
Той така и ще направи. Така беше решил, но някой го убеждаваше че 2,5кв е достатъчно.
nikolov333 - майстор
Поздравления за избора на таблото.. 2*12 вече е нормално за апартамент при инсталация с ДТЗ-та.. :supz:
П.П.Аз предпочитам отделно табло 8АП за кухнята, но зависи от разстоянието до АТ и конкретната ситуация с окабеляването в панелката..
Globe - специалист
Стрелката на скицата е вратата ,а над нея е таблото :) 1 метър е широко там. Реално сега 8см гипсова стена разделя кухнята от "коридора" ,но ще я махна . Шкафовете на кухнята ще са новата стена.. :) С 2 думи таблото ми е в кухнята. :) Блока е ЕПК
Всъщност мога да покажа и схема на разположението + проект за кухнята :)
mironcho написа:
Разгледах инструкцията на плота - явно електрониката позволява пълно натоварване и захранването трябва да е подходящо. Ако никога не пускаш едновременно 3-те котлона на макс АП 20А би трябвало да е достатъчно.
Все пак понеже ремонта предстои помисли дали да не пуснеш за плота кабел 4кв.мм, АП 25А и да предвидиш твърда връзка.
Прикачен файл:
w size.jpg
100% ще е твърда връзка. Само фурната е на щепсел (френско шуко или както се води там)
nikolov333 - майстор
Имай предвид, че в контактите кухня се включват по-мощни консуматори и е добре да са на поне два АП.
iliya_i - майстор
Захранването на климатиците сериозно ли смяташ да извеждаш на терасите?
Аз (ако го правя за мен) бих комбинирал контактите на стаите 2 и 11, така че всяка стая да се захранва от две места. На общата стена от единия кръг, а на външните от другия.
hidrazin - майстор
пон ное 23, 2020 4:18 pmnikolov333 написа:
Вайййй. Ква и тай, друга наредба.. :-D Тука се тачи Наредба 3..
Полуграмотното си остава полуграмотно... Имаш ли огледало?
Ссссори... И като ти гледам аватара се сещам за един стар виц - "кой каквото държи ... "
Абе стар виц ама явно актуален. :-D
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Съвети за нова инсталация в старо жилище." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: