Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
И за чий ти е това засичане? :? Електронните имат опция за моментен разход-поглеждаш я и това е.
Hursa - майстор
Ta какво излезе накрая. Как да варим боба? Ако е по-ниско напрежението, ще плащаме ли повече?
И според мен - да :)
iliya_i - майстор
пон дек 21, 2020 11:38 amHursa написа:
И според мен - да :)
А според мен не.
Ще се увеличи времето за завиране на боба, ама при по-ниска потребяване мощност. Тук разхода се качва заради загубите за по-дълго време.
Но след като заври, времето за варене е едно и също, за боб от една партида. Е има и трудно увиращи сортове.
Та по време на самото варене, като не го вариш с 2 кВ, а с 1.8 кВ ще реализираш икономия на сметката.
Та накрая, дали ще си на кяр или на загуба, зависи главно от сорта :)
Andri01 - майстор
При по продължително време ,загубите на топлина в околното пространство ще са по-големи.
kuger - майстор
Обяснете ми, за какво е нужно да висиш пред електромера и броиш импулси :? , та се хванахте за това?
За мен изведения сигнал на панела е просто да индикира разход през електромера. Маниаците да си броят импулси, след като си нямат работа :-D
fbr - майстор
пон дек 21, 2020 12:55 pmkuger написа:
Обяснете ми, за какво е нужно да висиш пред електромера и броиш импулси :? , та се хванахте за това?
Нали темата е кражба на ток. Изключваш всичко, включваш една духалка и броиш, като засичаш време. И разбираш дали те крадат. Тук за едни грамове пелетки, какви епични спорове се водят, ти електромера не щеш да знаеш.
ky-kyy - майстор
пон дек 21, 2020 1:30 pmfbr написа:

Нали темата е кражба на ток. Изключваш всичко, включваш една духалка и броиш, като засичаш време. И разбираш дали те крадат.
А не е ли по-удачно, да изключиш главния башон в апартаментното табло и да гледаш дали електромера отчита.
Баси манияците, да си намигате с електромера, ще ви изникне ечемик, ве :lol:
fbr - майстор
Виж първи пост на темата.
пет дек 18, 2020 5:12 pmdanchoky написа:

Въпросът ми е дали е възможно някак електромерът ми да се влияе от този паразитен клон и да отчита повече, независимо, че токът не минава през него.

ky-kyy - майстор
Аз го видях първия пост, ама май ти не прочете моите :) Хем бавно ги писах :rolleyes:
Hursa - майстор
пон дек 21, 2020 12:44 pmAndri01 написа:
При по продължително време ,загубите на топлина в околното пространство ще са по-големи.
Да (докато "заври", след това зависи колко ни е "съвършен" котлона). Същото и с бойлера (макар и по-слабо изразено), особено, ако го включваме - чакаме да се загрее и се къпем. Също и двигателите в битовите уреди и други, които ползваме (ако са добре подбрани) - ще им падне КПД. Същото и със захранванията. С падане на напрежението и увеличаване на тока (в общия случай) - няма да работят с номинални параметри.
Та, ако поради включването преди електромера - падне напрежението ни, ще имаме загуби, като пуснем пералня, прахосмукачка, котлон, фурна (ако не се топлим с ел калорифери, например).
Последна промяна от Hursa на пон дек 21, 2020 2:03 pm, променено общо 1 път.

Тема "Въпрос за кражба на ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: