Имам луди комшии които в 35 градуса жега изхвърлят зелевата чорба, целият квартал вуни.

netcho написа:Е прочетох цялата тема но моя начин го няма та - моят е "калпазанския начин" Зелките се нареждат в бидон чуканчето само се цепва , избира се морска сол /хубава/бургаска поморииска не мароканска или някаква си там измислена и съотношението е 40-45гр.сол на литър но трябва да се разтвори много добре аз я разтватрям в чиста кофа и бъркам докато не стане само вода и зелките се поливат до покриване на горните после се затискат с нещо тежко и това е нямаме друг ангажимент затваряме плътно бидона и след 20 дена отваряме и ручамеБез претакване ли бре ,калпазанин.Че солта колкото и да е разбита ,като по тежка пада на дъното(искам да кажа солената вода е по-тежка от нормалната),а и трябва кислород за втасването.когато се появи тънка риза пресичаме с н.бензоат 1гр на 1лтр
наздраве
moleks написа:Майсторииии, абе аз да не съм открил топлата вода.Вместо да претакам, надувам маркуча и всичко си се разбърква.Топлата вода отдавна е открита, както и преточването. Според мен има разлика от надуването и преточването. С надуването става разбъркване, но не качваш солената вода нагоре.
Няма студ, мокро и разливане.
3 минути стигат.
ЧефоС написа:Ааа, става си.Няколко години вече ползвам мързеливия начин.moleks написа:Майсторииии, абе аз да не съм открил топлата вода.Вместо да претакам, надувам маркуча и всичко си се разбърква.Топлата вода отдавна е открита, както и преточването. Според мен има разлика от надуването и преточването. С надуването става разбъркване, но не качваш солената вода нагоре.
Няма студ, мокро и разливане.
3 минути стигат.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: