• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dragozow - майстор
Пичове, то и за това никой не пише тук, защото сте 5 човека и няма тема в която да не се дърлите.
lyubohar - майстор
Така е!
Всички теми в този форум завършват обикновено с мерене на п...и!
То бива избиване на комплекси,но все пак си има граници!
preslav - майстор
ср окт 18, 2023 8:41 amdragozow написа:
Има филтри 10 инча със смола, ако имаш къде да го сложиш преди пералнята и съдомиялната. Периодично сменяваш патрона само.
Тези "филтри" са "пълни" със смес от 2 вида смоли (катийонит и анийонит) в определена пропорция, срещал съм понятие като полираща колона - според мен е неоправдано скъпо да се ползва подобен микс от смоли https://energywater.gr/en/product/deion ... bed-resin/, RO мембраните (мебраните за обратна осмоза) https://www.filtershop.co.za/en/reverse ... -membranes също отделят калция (и не само него), но също са неоправдано скъпи за целта (омекотяване на водата за съдомиялна/пералня). Класиката в пречистването на водата се състои от група филтри за груба очистка (20 микрона, карбонов, 5 микрона), омекотител (това, което има в съвременните съдомиялни), RO мембрана/и, "колона" с mixed bed resin - крайният резултат е "почти" дестилирана вода. За мембраните знам със сигурност, че се "боят" от хлора във водата, за смолите знам, че не трябва да се оставят сухи, не съм си поставял за цел да запомня дали катийонитите или анийонитите се регенерират с киселина или основа (едните с едното, другите с другото). От опит знам, че смолата в омекотителите е различна от смолата в йонообменните колони - не съм чувал смолата в омекотителите да подлежи на регенерация (освен с готварска сол NaCl), животът и е над 10 години при правилна експлоатация.
Всеки сам преценява в какво да инвестира според нуждите си.
lyubohar - майстор
И сега някой да сподели дали може да се ползва готварска сол,вместо "специалната"за миялни.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз, лично, знам/съм убедена, че знам, чиѝ са най-големи
Най-добре е да си сметнеш, за мен е добре, да не влагам в поддръжка на некои неща, щото идат по-нови модели... за други неща е обратното...
Конкретно, не влагам в консумативите на споменатите машинки, сменям ги..
MamaMy - майстор
За солта не знам дали има смисъл от такива икономии. При мен за две - три години все още имам от последния пакет сол. По спомени струваше 3-4 лв. Виж за икономия от таблетките по може да се мисли. Преди време бях открил сайт на който предлагаха много евтини течни препарати за професионални миялни. Търсенето беше по повод ремонт на една такава машина. Тя се оказа супер елементарно устроена. Имаше една голяма помпа за водата и 2 малки за препарати. Програматора само ги редува коя да включи. От малките помпи излизаха две маркучета топнати в по една 5л. квадратна туба с препарат. Точно това няма как да регулирам на моята съдомиялка. Как да вземе течен препарат вместо да отваря кутията за таблетката? Има някакъв съд във вратата за течност, но мисля, че това е за течността за полиране на съдовете.

За сега пробвам едни турски таблетки BIND ACTIVIT . Доста по-евтини са от нашия Финиш, а иначе мият много прилично. Техния Финиш също е на добра цена.
Последна промяна от MamaMy на ср окт 18, 2023 11:18 pm, променено общо 1 път.
Ал_ - специалист
ср окт 18, 2023 10:59 pmMamaMy написа:
Има някакъв съд във вратата за течност, но мисля, че това е за течността за полиране на съдовете.
Помощно средство за изплакване го водят при мен, та същото ще е.
Пък ако си скапете миялните - с подходящ филтър помпата е идеална за отделяне на виното от джибрите :-D
Николай Ников - специалист
Да изтупам една стара тема от праха, вместо да правя нова.
Някой ползвал ли е това" чудо" и има ли резултат? Мнения.
https://tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=1&pod=5
hidrazin - майстор
Престанете да пълните гушите на мошениците!
И тази измама работи точно толкова, колкото и всякаквите му там магнитни и електромагнитни "омекотители" за вода.
Работят САМО в акъла на излъганото овчарче! :-D

ТОПКИ ВСЯКАКВИ

МАГНИТНИ ШИТНИ

:partyman:
P.S. И токи за голф да сложиш, ефекта ще е същия. НИКАКЪВ
Ал_ - специалист
чет яну 18, 2024 11:01 amhidrazin написа:
Работят САМО в акъла на излъганото овчарче! :-D
Не мога да се съглася с теб. Работят И в полза джобовете на продавача.

Николай Ников, какво не ти харесва на солта за съдомиялни?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема "Пералня и съдомиялна - много твърда вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: