Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Globe - специалист
chapara написа:
Имаш теми за мислене, аз разсъждавам при показната ситуация, а ти ще го правиш както прецениш.
Успех.👍
Надрасках 1 примерна схема за потвърждение дали съм разбрал всичко правилно :) И имам питане отностно възвратния клапан? Предполагам е добре да се сложи щом го споменаваш ,но ми е интересно практически какъв е смисъла? Предполагам като се отреже тръбата на чешмата която е метална и се нареже резба ще трябва първо да се навие цялата част от холендъра към нея без крана за източване (стърчащи елементи),за да е осъществима връзката?

Прикачен файл

водомер.jpg
водомер.jpg (39.02 KиБ) Видяна 981 пъти
chapara - майстор
Възвратния клапан е препоръчителен в сучай на авария по уличния водопровод и изпразвнето му, когато пуснат водата да нямаш голями въздушни удари в системата. Иначе другото е както предполагаш. Навръзва се всичко от зад на пред, удължава се полиетиленовата тръба и се захранва от долу.
Globe - специалист
Благодаря! Ще намятам всички неща от месинг в количката и ще поръчам утре :) Предложението беше много добро !! Ще си направя след това 1 куфар от дебел фибран и ще стане даже естетически добре :D :D Само се чудя дали захранващата тръба не е 32.. За това ще взема 1 муфа на 25 + метър тръба на 25 и за всеки случай една редукция от 32 на 25 + същата тръба на 25.. За да съм подготвен . Естествено за финал 1 коляно с външна резба 3/4 :)
chapara - майстор
За кутият мислех да подскажа, но прецених че ще се сетиш, както и стана👍
Globe - специалист
Страничен въпрос: Трябва да си купя "лепачка" и гледам избора много голям.. Ще да е нещо по-любителско ,но все пак да върши работа. Гледам че основно са плоските "тупузи" и тези като тръба на която монтираш накрайниците където пожелаеш? Реално 2-рия вид има ли предимства? Гледам че размера е доста по-компактен и се чудя дали опцията да монтираш накрайниците буквално на върха може да е + за трудно достъпни места? Мощността също им варира доста ,но да кажем че всички ще вършат работа в това отношение. Мисля да дам до 100 лева за това чудо ,ако случайно някой има конкретно предложение :)

Едит: Какъв водомер би ми вършил работа? Гледам че има 2,5 кубика.. 4..5.... и всякакви вариянти :) Предполагам че 2,5 е напълно ок?

Едит2: Металната тръба за външната чешма какъв размер точно се води да не я объркам ? Т.е като се нареже резбата на нея за какъв фитинг ще е :) Предполагам 3/4 ?
Globe - специалист
"Паяка" нагледно. Взъл съм и полиетиленова тръба с муфа за удължаване на захранващата тръба. Чудя се дали е възможно за разклонението на полипропилена да използвам 1 нипел и от там полипропиленов преход с холендър навит на нипела? Това би ли държало или площта на нипела е малка ? Взех за всеки случай ,а и питам за да се ограмотя малко :D :D :partyman: :partyman:

Прикачен файл

7eac7f16-5bd1-4b8e-9ace-38aa4b97343a.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Джакоминито със стоманената дръжка го дложи преди водомера, за да нямаш проблеми, защото алуминиевите дръжки се чупят лесно след време
Globe - специалист
дръжката не мога ли по всяко време да я сменя след развиване на 13-ката? т.е даже да ги разменям на различните кранове :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Стига да намериш същата след 5 или 10 години😀

Тема "Избор на водомер, спирателен кран и помощ за списък с нужните части" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: