Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Svetoslavoff1 - майстор
Дано не е много встрани от темата, но напълно подкрепям за промития пясък. Бях споделил, че полека-лека изливам малко пътеки в двора. Пътем купувам по някоя и друга торба пясък от магазин за строителни материали. Е, без майтап, изсипвам торбата в количката и промивам поне 6 пъти. Такава запенена и мътна гняс излиза... От жълт накрая пясъкът почва да сивее.
chapara - майстор
съб авг 09, 2025 2:04 pmSvetoslavoff1 написа:
Дано не е много встрани от темата, но напълно подкрепям за промития пясък. Бях споделил, че полека-лека изливам малко пътеки в двора. Пътем купувам по някоя и друга торба пясък от магазин за строителни материали. Е, без майтап, изсипвам торбата в количката и промивам поне 6 пъти. Такава запенена и мътна гняс излиза... От жълт накрая пясъкът почва да сивее.
Който разбира, тук се спира и :?
Същото важи и за мозайки и камъни, ама много задълбахме🙄😊Кислол е перфектен за такива промивки😉
PIP - майстор
Аз май съм единствения, който зида и лепи с цимент и пясък, когато е на дебело. Не виждам стари зидове да са паднали от липсата на теракол и други модерни лепила. За камъни и плочки с една дебелина го приемам, но да купувам чували на тия цени за да лепя некалибриран камък е безсмислено и глупаво. Същото важи за сеения пясък, има смисъл само за фугата, иначе не е по-здраво при дебели слове, точно обратното, защото по-едрите песъчинки са арматурата.
chapara - майстор
нед авг 10, 2025 10:03 amPIP написа:
Същото важи за сеения пясък, има смисъл само за фугата, иначе не е по-здраво при дебели слове, точно обратното, защото по-едрите песъчинки са арматурата.
Тука имаш право, но аз го споделихх в контекста на лепене и едновременно фугиране, за да може ако визията на завършено не е добра да има възможност за корекция😉

Тема "Лепене на камък с дебело лепило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: