Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
veselin genchev - специалист
:megaeek:
evane - напреднал
много го закъсах с тоя таван :?
ГК се оказа прекалено тежък и труден за работа, някакси си го представях като паната за открит монтаж :-k
пробвах да завия няколко рапидки, та имам въпрос - колко трябва да потъват в ГК-на?
това първо. а второ - където няма фабричен кант какво точно трябва да направя - да режа под ъгъл 45 или под 22.5, или какво ... помагайте, че тая работа не е за лаици [-o<
Takezo Sensey - модератор
рапидата около милиметър , хартията(картона )да остава здрав , .....22,5 градуса няма да ги уцелиш точно....идеята е да влезе материал (шпалковка)... :-D ,колкото го резнеш толкова :wink:
zz_stefanov - майстор
veselin genchev написа:
:megaeek:
Искаш да кажеш че не си разбрал мнението на Тани, че тънкия картон изисква по гъст крепеж и от там се отежнява конструкцията или нещо друго те чуди...?
evane - напреднал
засега се справяме с пердето :)
за плоскостите се чудя - понеже ще слагаме скрито осветление, там където се срещат издадените на 20см плоскости слага ли се някакъв профил?
Takezo Sensey - модератор
evane написа:
засега се справяме с пердето :)
за плоскостите се чудя - понеже ще слагаме скрито осветление, там където се срещат издадените на 20см плоскости слага ли се някакъв профил?
U D.....
evane - напреднал
:) здравейте пак
таванчето върви бааавничко, но към завършване
за съжаление основният таван е много крив, а ние си спестихме първото ниво на окачения, та сега сме решили да маскираме неравностите с пръскана мазилка. мисля, че със скритото осветление ще дава интересен ефект, но ако вие сте на друго мнение - моля споделете, преди да е станало късно. по повод на пръсканата мазилка - трябва ли фугата между пердето и тавана да се обработва преди мазилката, за да не се напука нещо, или направо да си пръскаме?
masterval - майстор
скритото осветление ще дава интересен ефект
Да, сигурно ще имаш светли и тъмни участъци. По-горе нали щеше с лунички да си светиш? А скритото осветление е коварно, като аплиците - може да извади неравностите напоказ.
А идеята за пръсканатата мазилка е доста, бих казал, напредничава - тази комбинация аз поне не съм я срещал. Въобще таванчето ти е интересно.
evane - напреднал
:) благодаря. когато има малко по-завършен вид ще сложа снимки
лунички ще има, също и скрито - по ръба на овала
вече имаме горчив опит с един аплик - пура, и то много силна - не я включваме и си стои само за украса

Тема "определено се нуждая от помощ и компетентно мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: