• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Петър76 - специалист
ON се показва на дисплея но малката чертичка вдясно не се появява нито в изключено, нито във включено положение. Също помня че и един символ като радиатор се повяваше, той също го няма. Майстор трябва да дойде днес да види горелката, надявам се да я оправи.
n.ganev - майстор
Петър76 написа:
Вентилатора започва да върти, но мотора който засмуква пелетите не се задейства.
Първо провери дали отива захранване до ел. мотора на шнека и след това изпразни и провери какво има в самият шнек - може да са навлажняли пелетите и да са станали на буца, а съм намирал и намотани телове, парцали и какво ли още не защото точно по това време да извикаш инсталатора за някоя глупост :oops:
Петър76 - специалист
Горелката все още не работи. Този майстор дето го извикахме се оказа несериозен, а в града в който съм други няма, ще трябва да търсим техници в съседните градове. Иначе ел. мотора на шнека работи, по телефона ни консултираха как да проверим дали работи, един кабел се откачва и се включва във фаза, и мотора завъртя и засмука пелети, но това си беше.
Сега дисплея почна да показва и грешка F05, която не излизаше преди, но въпреки че изчистихме вентилатора и проверихме тръбичката за връзка на сензора за налягане нямаше голям ефект. Горелката все още не работи и продължава да показва F05 грешка.
filmatoplo - майстор
Там където влиза шлаухката в горелката има мини бронзов щуцер, с много малка дупчица - виж тя дали не е запушена .Почисти котела и комина, да не би нещо да дава напор.
Петър76 - специалист
Може ли да ме ориентираш според ръководството кой бронзов щуцер имаш предвид: http://www.thermodesigntotal.com/files/ ... p12-bg.pdf? На фигура 16 мисля че са показани всички детайли на горелката.
dimitarivanov1978 - напреднал
zdraveite kolegi
imam golqma nujda ot pomosht kakto vsqka zima,
Прикачен файл:
14658219_1444757438872015_2011362828_n.jpg
14658219_1444757438872015_2011362828_n.jpg (9.36 KиБ) Видяна 1500 пъти
tova se poqvi na displeq no bes nulata tq ischezna nqkaksi
kajetemi ako nqkoi znae kakvo e tova i kak dago mahna
gorelkata e Ferroli P7
BLAGODARQ
filmatoplo - майстор
Когато на екрана има нещо различно от цифрите на температурата и това ON , натискам бутон М за една секунда докато се покаже .тези чертички какво значеха не помня там трябва да показва температурата с знака C* .да не би сензора за температура да е откачен ,но първпо питай с М.Точно вчера пуснах една горелка Фероли Р12 на Виадрус У22 - 9 секции .От начало и аз натискам М и Р докато ми дойде точния екран ,след това тя си знае ,мразя режима с часовник не го ползвам за само по стаен термостат .Заработи супер ,намалих малко въздуха и увеличиха Т7 ,въобще не падат не изгорели пелети .Задържа 70 градуса на степен 1 и така един час до изключване по стаен термостат .има 250 глидера х500 .Днес също ще монтиран една Р12 ,като и прекарам тока ще видя екрана показва ли нещо като твоите чертички ,по принцип съм ги виждал .С това щуцерче за което казвам е там където влиза маркучлето което идва от вакум сензора .
благодаря ще пробвам днес
същата работа,натискам изчезват чертичките натискам отново, показват се нищо друго
отворих капака всички букси откопчах закопчах нищо
Прикачен файл:
14672869_1445416688806090_149898430_o.jpg
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: