Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
нед ное 08, 2020 7:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тони ваБоне, за h10m, на манометрото трябва да ти отчете около 0.93 Атм.
L ще ти добави само съпротивление, както на Анди, дето е най голямото, обратно пропорционално на бившата му (скромна циркулацийка).

Тия проблеми отдавна не ма занимават.

https://photos.app.goo.gl/nwuoYSk4rigAs6B96

...на друго ниво съм, колкото и скромно да е.

Филме, ако си способен на по добра и истинска реклама, една година ще пиеш Мерло за моя сметка.
Е определено си на друго ниво :lol: Хващам се на бас, че си я вързал за допълнителния вентилатор :) И рекламата си я бива :) Виж, с налягането все още се разправям, ама и на него ще му намеря колая :cool:
нед ное 08, 2020 8:09 pmfilmatoplo написа:
Рзвалиха ги ,голяма разлика в партидите,виж как се изменил капацитета ,миналата година пелетите пак са били Трон,вчера също имах промяна при горелката с 2 секунди подаване и бавно вдига мощност.Апропо камината днес -буквално за 10 минути влезе в режим -в нея грешка няма .
А бункера почисти ли?
Всеки сезон, в края, ми се налага увеличаване подаването с 2 секунди. Писал съм го поне 2 пъти. Що бе, да е.. и променливите пелети?!!
нед ное 08, 2020 8:15 pmАнтон С. написа:
... Виж, с налягането все още се разправям, ама и на него ще му намеря колая :cool:
На мене Тръмп не ми пречи- ко да са разпраям с него.
На теб налягането прави ли ти проблеми?
Антон С. - специалист
Не бат Трифоне, само ме дразни. Проблеми със системата и съоръжението нямам. Слава богу. Топля се и си свиркам - да чукна на пелет .
filmatoplo - майстор
Да -и бункера и шнека с прахосмукачката ,домързя ме да пиша и за него преди малко. :)
нед ное 08, 2020 8:47 pmfilmatoplo написа:
Да -и бункера и шнека с прахосмукачката ,домързя ме да пиша и за него преди малко. :)
При толко празни приказки, кък ни та домързя да ми отговориш на забиляшката?!
И ти си един...

Само почистването на бункера е факторът за промяна на подаването, не пелетите.
filmatoplo - майстор
Чист е бункер,едно по едно ги отметнах -и лично се търкалях с прахосмукачката ,свалих и кюнеца ,вентилатор,ментилатор -всичко ми пипна ръката ,барабар с датчика във вентилатора. :wink: Ама аз съм си виновен ,че не снимах всичко :cool: -на Лазар любимия имотикон .
Timoti - специалист
нед ное 08, 2020 9:45 pmfilmatoplo написа:
Чист е бункер,едно по едно ги отметнах -и лично се търкалях с прахосмукачката ,свалих и кюнеца ,вентилатор,ментилатор -всичко ми пипна ръката ,барабар с датчика във вентилатора. :wink: Ама аз съм си виновен ,че не снимах всичко :cool: -на Лазар любимия имотикон .
По повод чистенето ,2 снимки това от миналия сезон при изгорени 990 кг.широколистни пелети

Прикачен файл

20201004_122857_copy_864x1536.jpg

Прикачен файл

20201004_123937_copy_819x461.jpg
20201004_123937_copy_819x461.jpg (56.76 KиБ) Видяна 882 пъти
filmatoplo - майстор
Много по чисто беше от горната снимка.
Антон С. - специалист
Шомпол, 55 мм доколкото си споням. Незаменим помощник :)

Прикачен файл

20201108_222131.jpg
Timoti - специалист
нед ное 08, 2020 10:23 pmfilmatoplo написа:
Много по чисто беше от горната снимка.
Колко е била изгорила видя ли? Е те пелетите бяха с 1%пепеливост ,за сравнение сегашните които взех за проба на Малко Търново за които говерехте те са 0,7 %,разлика в камерата като пепел е осезаемо по-малко .Така ,че съветвам да се гледа все пак и характеристиките върху чувалите които производителя е обявил,има вероятност те да са коректни :-D

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: