съб фев 24, 2024 4:17 pmТрифон П.Трифонов написа:При пълен бункер гори около 30 Мин и излиза иконата за липса на пелети и камината гасне. Иконата с пламъчето мига непрекъснато.След третото четвъртото палене ръчно, пламъчето спира да мига и камината си работи нормално цял ден.За това попитах, дали не трябва да променя някой параметър.И аз се чудя, след толкова години безпроблемна работа, какъв може да е проблема.Пробвах други пелети, пак същата работа.съб фев 24, 2024 3:38 pmТиАс написа: ...Относно шнека,пуска си постоянно пелети и по време на пускане излиза грешка за липса на пелети...След като пуска пелети, а изписва, че няма, защо питаш за промяна на параметър?
Опитвам се, по оскъдните обяснения, да определя проблемът.
Доколкото съм запознат, тази "грешка" е информация за количеството в бункера, която се извежда на два етапа.
Първо е за намаляващо количество, после е за празен бункер.
Какво точно изписва на екрана?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов
- майстор
3248 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
ТиАс
- специалист
Трифон П.Трифонов
- майстор
Прочете ли предните две мнения?
Параметър 59 отговаря за минимален праг за температура на газовете, под който се гаси.
Заводската стойност е 60, което означава под 120 градуса.
Решенията са две.
- увеличаваш мощността на печката, като промениш стойностите на онези параметри, които си променял някога, за да не ти цапа стъклото.
- променяш стойността на пар.59 като намаляваш стойността.
Примерно, въвеждаш 40, което означава, че ще гаси под 80 градуса на газовете.
Според мен, допуснал си грешка, при промяната на онези параметри, за да не цапа стъклото.
Намалил си непропорционално пелетите спрямо въздуха. Така си намалил мощността.
При по калорични пелети или работа на по високи мощности естествено няма да се гаси.
Сега обаче е топло, печката иска да работи само на 1ст и те ти проблем- пада Т на газовете и ....."авария".
Параметър 59 отговаря за минимален праг за температура на газовете, под който се гаси.
Решенията са две.
- увеличаваш мощността на печката, като промениш стойностите на онези параметри, които си променял някога, за да не ти цапа стъклото.
Според мен, допуснал си грешка, при промяната на онези параметри, за да не цапа стъклото.
При по калорични пелети или работа на по високи мощности естествено няма да се гаси.
Сега обаче е топло, печката иска да работи само на 1ст и те ти проблем- пада Т на газовете и ....."авария".
ТиАс
- специалист
съб фев 24, 2024 5:01 pmТрифон П.Трифонов написа: Прочете ли предните две мнения?Ще може ли да напишете според вас най- приемливите параметри като цяло за този модел,или ако ги има някъде написани по-назад,да ги търся.Благодаря предварително.
Решенията са две.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Не.
Споделих каквото сметнах, че би направило печката ти работеща и това е достатъчно, понеже разбирам, че не знаеш какво правиш. Не разбираш кое от какво следва, какво да предприемеш и решаваш да копираш, като най лесно. Грешен подход.
Освен това, никак не е трудно да си прочетеш инструкцията. Има я и в нета.
За да ти помогна, самият аз търсих в инструкцията информация, без самият да имам изделието.
Защо аз ще чета, а ти не?!
Споделих каквото сметнах, че би направило печката ти работеща и това е достатъчно, понеже разбирам, че не знаеш какво правиш. Не разбираш кое от какво следва, какво да предприемеш и решаваш да копираш, като най лесно. Грешен подход.
За да ти помогна, самият аз търсих в инструкцията информация, без самият да имам изделието.
ТиАс
- специалист
съб фев 24, 2024 5:37 pmТрифон П.Трифонов написа: Не.Благодаря все пак.
kani123
- напреднал
съб фев 24, 2024 5:44 pmivanovbg написа: Като идея вкарай пъво заводските настройки и после почни отначало настройката.Здравейте понеже не знам точно къде се пише затова отговарям тук тази игра с камините е опасна на мен ми се палят кюнците втори път Доколкото разбирам 59 трябва да е 60 на моята Алба 18 съм го настроил на 120 Има ли параметър който да се намали обдухването при приключване на горенето инструкциите съм ги загубил ! Кюнците ги Почиствам на около всеки 30 изгорени чувала много прах Благодаря предварително на отзовалите се
kani123
- напреднал
съб мар 09, 2024 12:21 pmivanovbg написа: Не знам какви са ти пелетите. За да качва пепел по кюнците е много силен вентилатора при горенето. Аз кюнци чистя един път в началото на сезона.Кой вентилатор да намаля параметър 24 28 или при обдухването Не знам кой номер и дали може да се намали
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература