• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
kabel96.
Търговците измислиха ли какви ще са топлообменниците.
kpacи - специалист
само предложение..

вземи трифазен компресор и го управлявай с честотен инвертор
denuchi написа:
.......настройва се дадена температура. и дадено налягане и според измереното от датчика се падава сигнал 0-10волта към честотните. целта е да се подържа едно постоянно налягане на кондензация. а за температурата колото по близка до зададената толкова по ниски обороти.......
denuchi - специалист
kpacи написа:
само предложение..

вземи трифазен компресор и го управлявай с честотен инвертор
denuchi написа:
.......настройва се дадена температура. и дадено налягане и според измереното от датчика се падава сигнал 0-10волта към честотните. целта е да се подържа едно постоянно налягане на кондензация. а за температурата колото по близка до зададената толкова по ниски обороти.......
извинявам се ама немога да разбера, за какво точно става въпрос.
kpacи - специалист
ами предложението ми беше към кабел96

доколкото разбирам той опитва да си спретне термопомпа и захранването му е монофазно и затова се насочва към монофазен компресор
kabel96 - специалист
Точно така Краси.Търговците вече седмица не отговарят а за компресора отговориха на другия ден.Тъй че момчета помагайте давайте идеи и да я почвам.
denuchi - специалист
ясно. Правилно съм казал, че нещо несъм разбрал.
Zoro5 - специалист
Честотен инвертор за 7кВт ще струва поне колкото самия компресор.
Може да си направиш ТП с 2кВт и ако стане да вържеш 2 или 3 такива в паралел - само топлообменниците на вътрешната вода. Така ще си имаш и резервиране на системата. Топлообменниците са според мощността - купуваш си ги готови или може да си направиш тръбни - из форума има снимки и на двата вида.
Ама ти сам ли ще си запояваш всичко - имаш ли инструменти и опит за тая работа?
kabel96 - специалист
Инструменти имам станция за зареждане също,познания по електроника мисля доста над средно ниво.Ще я запояваме с приятел който е в бранша с климатищи над 15 години.За правене на топлообменици чак няма да стигаме ще ги купим,както и всичко останало.Приятеля е далеч от мен и идеята е да съберем всички части и да дойде за 2-3 дена на гости да я оживим.Марков честотен инвертор 7KW струва колкото 2 компресора и малко отгоре.
kuuuuuul - майстор
Магистралната тръба е Ф 50. :shock: дебит на отпадна вода :shock: нещо не схващам идеята. :?
denuchi - специалист
този "Марков честотен инвертор 7KW" с какво захранване ще е. 220 или 380 волта.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: