Почти 24 часа след залагането се усеща миризма на джибре, но за сега няма бълбукане. Бъркам с един кол. Не знам, дали е достатъчно? Ако трябва бурно бъркане да докарам Хилтито? ;) Температурите не са се променили.
Съвети за начинаещи готвачи.
Mega
- специалист
1018 мнения в "Вино"
roly
- специалист
- Мнения: 106
Moeто е вече 4- ти ден в бурето, до вчера не се беше сетило да завира, снощи му забърках дрожди в хладка водица и захарчица и О чудо- на сутринта направило шапка.
Явно си е искало мая за да започне да втасва.
Жената се амбицирала да минава стените на мазата с латекс-
взех такъв на варова основа, това може ли да се отрази на виното?
Явно си е искало мая за да започне да втасва.
Жената се амбицирала да минава стените на мазата с латекс-
взех такъв на варова основа, това може ли да се отрази на виното?
teon
- специалист
- Мнения: 672
roly написа:Жената се амбицирала да минава стените на мазата с латекс-...е..ееее, баш по туй време ли намери и тя бе
взех такъв на варова основа, това може ли да се отрази на виното?
hidrazin
- майстор
- Мнения: 25924
Ми да се запиша и аз. Днес обрах само белите асми. Раждат за първа година и като махнах чепките и след смилането излезе 50 литра матриал.
Ще се пробвам да направя бяло вино. Пък ако не стане поне ще имам превъзходен оцет.
Веднага след смилането даде 19 захарност. Честно казано очаквах по-малко от бяло на асма. Коригирах до 23 и ще видим какво съм го забъркал.

Веднага след смилането даде 19 захарност. Честно казано очаквах по-малко от бяло на асма. Коригирах до 23 и ще видим какво съм го забъркал.
Mega
- специалист
- Мнения: 918
hidrazin, аз съм начинаещ и не претендирам за точност, но ще цитирам какво пише в учебника по винарство от преди 30 години.
"За приготвяне на бели домашни вина захарността трябва да бъде около 20% (от 19 до 21%), но не и повече!"
... колегите да кажат дали е така, но това пиеше за белите вина.
"За приготвяне на бели домашни вина захарността трябва да бъде около 20% (от 19 до 21%), но не и повече!"
... колегите да кажат дали е така, но това пиеше за белите вина.
Последна промяна от Mega на нед сеп 29, 2013 9:50 am, променено общо 2 пъти.
Тема "Вино" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!

