• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 76
Ел. инструментите. Консумативи.
Allan - специалист
Доколкото знам Айнхел не са много качествени, ще напишеш ли мнението си след като ги пробваш известно време, дали тия клещи КВБ са по-добри и си заслужават.
stan73 - майстор
Пробвах ги, много по-добри са поне от онези. Стоманата им даже е по-добра, и най вече кримпването им работи по-добре, а то ми трябваше най-много. Аз иначе си имам качествени резачки Книпекс и заголвачки Клаус (КлиТек), само кримпвачки нямах читави.

П.П. Доколкото видях KWB са погълнати от Аинхел скоро (през 2012). Ето инфото, което намерих за тях на сайта и, докато търсех снимка на модела да ги покажа: "За KWB
Създадена през 1931 г., KWB е немска компания с повече от 80 годишна история. През 2012 г. е закупена от концерна Einhell Germany AG.
Продуктовият асортимент на KWB обхваща две основни групи: ръчни инструменти и аксесоари за електроинструменти.
Продуктите на KWB се позиционират във високия ценови сегмент и са конкурентен аналог на Bosch, Wolfcraft, Piranha.

Моделът, който купих е в каталога на страница трета в средата.
http://www.kwb.eu/produkte/handwerkzeug/zangen.html
Chefo77 - майстор
Аз пък нещо започвам да се прехласвам по шпатулите на Schuller Eh'klar :-D
Добри са - твърди, засега здрави, удобно лягат в ръката.
stan73 - майстор
И аз харесвам шулерските шпатули, както и четките. Доста добре са пипнати. Между другото от Лидл си бях купил преди време комплект от 5 бр. неръждаеми шпатули с различни размери. Не бяха евтини, но са мнооого добри и като изработка и като използвани материали.
Allan - специалист
Ок, благодаря. Значи няма значение името важното е да си вършат добре работата за която са предназначени.
stan73 - майстор
Чакай сега, ако имаш предвид KWB, са стара яка немска фирма и изобщо не са лоши, имат и доста други читави неща. А относно Айнхел, ниската им серия е калпава, но преди (а в някаква степен и сега) имаха и профи серия, която е минимум на нивото на Спарки (имам предвид старата им профи серия Аинхел Глобал и е по качество някъде между зелен и син Бош примерно (не, че аз залитам много по Бош, считам няколко други фирми за по-сериозни). Лично имам перфоратор (с вертикално разположен двигател) и голям ъглошлайф от тази серия и са много добри (тогава още ги правеха тъмносини)), а иначе жълтата и особено сивата им серия не ги бива... От сегашните им ел. инструменти ги бива червените. (да не говорим и, че продукцията на повечето фирми като за тук е с по-ниско качество и по-лоша окомплектовка (например при мен идваха доста винтоверти Бош за рециклиране на батерии (купувани от тук и купувани от Германия и Швейцария (уж някой от тях са същите модели, но нямат нищо общо с тези купувани при немците). Тези купени от тук са мнооого по-зле, работят малко по-лошо и са с много по-лоша окомплектовка, тези купени в Германия и Швейцария работят по-добре, с автоматично бързо зарядно са, нерядко и с втора батерия, с куфар и са произведени или в Швейцария или в Германия, а тези купени от тук са произведени или в Китай или в Унгария и са почти винаги с обикновено неавтоматично бавно зарядно))
Allan - специалист
Не знаех че са стара немска фирма с качествени стоки, моя грешка затова поисках мнение (Мислех че са поредната им марка със същата калпава стока). Прав си за това че продаваните тук стоки нямат нищо общо със продаваните в Германия. Примерно тукашния и тамошния Лидл.
Последна промяна от Allan на пон ное 16, 2015 12:51 pm, променено общо 3 пъти.
mitko64 - майстор
За Лидл не знам дали има разлики в качеството, но със сигурност партидите са различни. На двата купени Парксайда от Германия упътванията им бяха само на немски и английски.
Allan - специалист
Да се похваля днес ми доставиха пратката от Алиекспрес, сгъваем нож Ганзо Г727 оранжев, добре изглежда за качеството не знам трябва да го пробвам.
stan73 - майстор
Е щом ще си хвалим ножките, мацката скоро ми подари един много готин, миниатюрен, качествен, немски фолдър Мънкиис. За ключодържател е, но е напълно функционален, а изработката е страхотна. За съжаление цената на дребушлака е изненадваща, но няма пълно щастие, все пак изработката е мноого добра... (а девизът на фирмата е "забавни и функционални" (и наистина всеки път като го погледна се нахилвам :-D ))
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 76

Тема "Да се похваля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: