Камината я взех така от на баба ми къщата там още от слагането не работеше като хората минаха 15 майстора и нищо накрая реши да я махне и я взех аз да се мъча но не иска нещо със стоковите настройки (който съм ги изкарал сайт за аурига 25кв) работи но както казвам не е както трябва с тези параметри където горе сте ги написали пускам я и след 10 15 мин светка в ляво лампата че няма пелети и камината спира не е стигнала пак няква темп дайте от ваши камини настройки или не знам и за този преостат нещо ако имате снимки или информация за крачета и маркуча къде е правилно да е
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ri954r
- помощник
3248 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
ivanovbg
- майстор
Я провери да не пробоксува шнека. Имах такъв случай с хлабаво законтрящо болтче. Или някакво запушване по шнека. Явно малко пелети падат в паничката. Виж и за разместване на ламарините. В моята има няколко подвижни ламарини и при пренасянето се бяхаразместили и ми тормозеха шнека.
ivanovbg
- майстор
ср ное 06, 2024 4:19 pmТрифон П.Трифонов написа: Като спомена газаджии.....Това казвам, може да харчи, но върви. Така е и с печката.
Нова АГУ, излизам от сервиза с 13/100 извънградско
Пипнах настройките- 11.3!!! Кола 60коня!!
Преди седмица си оправих хардуера- правилният смесител на правилното място.
Комбинирано 8.8/100.
Бах са у майстора!
Центровка и настройки не се променят. Нещо се е счупило.
по. Явно запали пущината и сега се радва на невиждан огън?!
Трифон П.Трифонов
- майстор
Тази печка щом реве за пелети, значи не може да вдигне Т на газовете, или не ги отчита правилно.
Затова се гаси.
От написаното, а именно, че препълва, извода за мен е, че се подава прекалено много гориво, а въздуха е малко. Няма как да се развие пламък, който да вдигне градуси, няма огън .
Тези неща е трябвало да се променят- пелетите да се намалят или въздуха да се увеличи.
Затова се гаси.
От написаното, а именно, че препълва, извода за мен е, че се подава прекалено много гориво, а въздуха е малко. Няма как да се развие пламък, който да вдигне градуси, няма огън .
Тези неща е трябвало да се променят- пелетите да се намалят или въздуха да се увеличи.
ivanovbg
- майстор
Еми ако има някъде запушване по ризата още от момиче... Някакъв фабричен дефект. При мен като почне да вдига над 75 градуса на димните на първа степен тръбите над горелката са за почистване и ги минавам с четката. Да не е превъртяла перката на вентилатора. Мотора си бръмчи, но перката се върти бавно. За мен е механичен проблем.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Да напише стойностите на параметри вентилатор.
При заводски и изправен вентилатор няма да извежда грешка пресостат или отворена врата.
При заводски и изправен вентилатор няма да извежда грешка пресостат или отворена врата.
bmahob
- майстор
ср ное 06, 2024 9:27 pmТрифон П.Трифонов написа: Да напише стойностите на параметри вентилатор.Грешка за пресостата вади и при запушено маркучле
Трифон П.Трифонов
- майстор
чет ное 07, 2024 3:28 pmbmahob написа:ср ное 06, 2024 9:27 pmТрифон П.Трифонов написа: Да напише стойностите на параметри вентилатор.Грешка за пресостата вади и при запушено маркучле
При заводски и изправен вентилатор няма да извежда грешка пресостат или отворена врата.![]()
ср ное 06, 2024 9:38 amRi954r написа: ...сменях и преостат и датчик на изгорелите газове по препоръки на майстори...
ср ное 06, 2024 3:50 pmRi954r написа: ...преостата как правилно да се свърже има 2 кабела и 3 крачета един маркуч и два щуцера p1 и p2Как да го свърже бе момче?
Ако го свържа както съм видял от печка 18 kw веднага набива e108
Здравейте
Някой може ли да ми помогне да настроя час
, кога да се вкл и изкл камината. Например сутрин в 5ч до към 8ч, слетобяд 13ч до 15ч и вечер от 17ч до 24ч
Благодаря
Някой може ли да ми помогне да настроя час
Благодаря
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература