• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Така е, но човека от Дряново каза, че над 30В възникват проблеми. Не съм го разпитвал какви. Но каза "не случайно съм написал до 30В".
ELEMENTAL - специалист
Необходимостта от използване на охл. радиатор не смятам, че може да се нарече проблем :wink: .
velsi - Почетен майстор
Знам ли. Аз радиатор ползвам и при 12В. И чипа си грее яко. Особено при 2 ампера ток. Само не разбрах от цялата работа каква е идеята да се превключва връзката между двата чипа. Веднъж по A B C D и по INH1 и INH2. Не забелязах да има някаква разлика.
ELEMENTAL - специалист
Чипа може да разсейва 26W.И това е при околна темп. 25'С.С увеличаване на захранващото напрежение, разсейваната мощност се увеличава.Затова трябва да се увеличи и размера на радиатора.
INH1 и INH2 нямат нищо общо с работните сигнали (А,В,С,D).Ниско ниво на INH1,2 изключва съответните транзистори от H-мостовете, като по този начин се обезпечава работен ток на мотора под зададения.

Прикачен файл

enable.jpg
enable.jpg (27.71 KиБ) Видяна 3330 пъти
velsi - Почетен майстор
Питам, защото на платката има един джъмпер и в описанието пише, че с него се превключва дали да се управлява по ABCD или по IHN1 и INH2. Аз го местих, но не забелязах разлика.
ELEMENTAL - специалист
L297 поддържа два режима на регулиране на тока.С INH и с PWM контрол на A, B, C, D.Тези режими се избират с джъмпера.INH (Еnable) входовете на L298 освен за регулиране на тока може да се използват и за пълното изключване на захранването на мотора.
gorgidanchev - специалист
Намерих инфо за моторите.От братята руси.12V-1,2A.Много са слаби :?.Вие как мислите.
velsi - Почетен майстор
Хич не са слаби. Пусни ги на 30В и гледай какво става. Моя мотор по Z e 0,75 ампера.
gorgidanchev - специалист
Чак 30 волта :feuer: .Аз първо да оправя електрониката и после ще правя проби.Ще помагаш ли. :sauf: :prost:
velsi - Почетен майстор
Повярвай ми, 30 волта са перфектно напрежение за тези мотори. И на 12 работят, но са доста по-слаби и скоростта, която можеш да достигнеш е малка. Ще помагам разбира се, аз и сега го правя.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: