• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 47
Всичко за дърводелството
npelov - специалист
bimbaeco написа:
Пелов, на кутията пишеше ли с големи черни букви, че използването на този продукт води до пристрастяване?
Достатъчно пари съм похарчил по хобита за да знам кога наближава пристрастяване. Много съм се навил на някой блокплейн, но ще послушам разума да видя колко ще ползвам рендето (стига да мога да го изровя от стърготините на балкона).

Не знам колко ще ми е полезно рендето, но физическото натоварване от рендосването, че и от остренето ми се отразява добре след компютъра.

Само че ми се струва малка дръжката. Знам, че се пъхат само три пръста, но не е като трион да има къде да поставиш показалеца. Неволно хващам с 4 пръста и си натъртвам малешката.

П.П. Като гледам тия дълги и тънки стърготинки дали стават за разпалки за печка. Ще взема да занеса на нашите един-два човала.
Bradley - специалист
за подравняването на основата - в най-блзиката стъкларница 30/40 на 50/60см 5/6 мм дебелина - 5/6 лева някъде ми излезе на мен и отгоре шкурките ;)

на таз снимка

Изображение

номер 92 ли виждам или се бъркам?

Всичките са много арни :partyman: :partyman: :partyman:
bimbaeco - майстор
93 e. Същото като № 92, но малко по-голямо.
npelov - специалист
Да питам кои блок плейнс имат настройка настрани (за изравняване на ножа)? Record/stanley 9 1/2 има ли?

И да покажа резултатите:
преди:
Прикачен файл:
walnut-before.jpg
след - сега виждам, че съм показал обратната страна, но рендосах и двете страни - външната да премахна следите от абрихта :) :
Прикачен файл:
walnut-after.jpg
Определено ми трябва тезгях. Така го прихванах да не мърда - трябваше да направя заобляне (правя ей-тоя часовник):
Прикачен файл:
clamp.jpg
bimbaeco - майстор
Девет и половина има всички настройки, включително и страничната. 60 и 1/2 няма странична, а 220 няма настройка на големината на гърлото. От трите модела аз харесвам 220 най-много, въпреки че е най-евтино. Евентуален недостатък може да е, че е доста по-голямо и тежко от другите, но на мен са ми големи ръцете, та това не ми пречи.
Трябва да уточня, че говоря за новото 220, старото няма странична настройка също.

Ако се вярва на снимката на Ташев Галвинг, това има и настройка на гърлото
http://www.tashev-galving.com/036+STY+1 ... 0%B2%D0%BE
Цената е добра също.
npelov - специалист
можеш ли да ми кажеш защо това струва 284, а това 81. Какво плащаш с туя 200 лв отгоре? Да не би да е ръчно изправено и полирано от руса девица? Само чакат хората да се зарибят по някой инструмент и гледат как да им съдерат кожата.

Например защо HSS фрезер за метал е 6 лв, а подобен за дърво е 45 лв.
npelov - специалист
Имам чувството, че ако съдя Стенли за дето не пишат предупреждение на кутията (че употребата води до пристрастяване) ще спечеля делото :)
Прикачен файл:
20151103_210203.jpg
Обаче ми свърши търпението за шкурене. 4-ката я изравних (горе-долу), но на това се предадох след половин час. точно до острието има вдлъбнатина, която пречи при отнемане на по-фина стружка. Ама известно време ще карам така докато не му дойде времето.

Иначе вади стружка напречно, въпреки че не отделих необходимото внимание на острието - запъва се на хартия. Важното е, че е по-леко и ако има нещо малко за рендосване изисква по-малко усилия.

Всеки луд с номера си :) Някой харчат пари по стриптийз клубове. Моята краста не е най-лошата.
bimbaeco - майстор
Пелов, Стенли са ни в кърпа вързани, направо ще заведем колективен иск. :-D
Не е болка за умиране вдлъбнатината, по-скоро изчисти драскотините от едрата шкурка, за да се движи по-лесно рендето и си купи едно калъпче восък от Женския пазар. Като драснеш два пъти подметката, няма никакво съпротивление от триенето.
Това ренде от Ташев ли го взе?
Между другото, и аз се успокоявам така (че крастата ми не е от най-лошите).
npelov - специалист
bimbaeco написа:
Пелов, Стенли са ни в кърпа вързани, направо ще заведем колективен иск. :-D
Не е болка за умиране вдлъбнатината, по-скоро изчисти драскотините от едрата шкурка, за да се движи по-лесно рендето и си купи едно калъпче восък от Женския пазар. Като драснеш два пъти подметката, няма никакво съпротивление от триенето.
Това ренде от Ташев ли го взе?
Между другото, и аз се успокоявам така (че крастата ми не е от най-лошите).
От ташев е. Малко му е твърд болта за подаване на острието. Всичко останало му работи добре.
Драскотините не са от едрата шкурка, а са заводски и се намират във вдлъбнатината. Може да ги загладя с нещо меко и шкурка 800-1000.
Обаче не си прав за вдлъбнатината. 4-ката беше така. Като е на по-фина стружка и по някое време задира по-надълбоко. Като го подравних и полирах вече го няма тоя проблем. Не го подравних докрай де - само да е идеално равно пред ножа. Прави макарони от дъб и махагон :). Отзад пак има вдлъбнатина, но не е голяма. Едва ли има някакво значение.
bimbaeco - майстор
Блок рендето е предимно за рендосване напречно на влакната - това имах предвид. Тук фина стружка не се сваля.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: