• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
filmatoplo - майстор
Който си разбира -колко му е лесно :wink: Карно пасти да яде.
dj_marti79 - специалист
Карно и Ренкин са велики учени! Е, сигурно са опитвали пасти през живота си. :wink:
sparow - специалист
Изчетох цялата тема,но никъде не се споменава цена на нов и втора ръка компресор.Четох насам натам из разни сайтове и ми се зави свят от цените им :shock: Та доколкото съм разбрал ,отопляемата площ при мен е около 200кв. ,къкъв компресор като мощност трябва за това изпълнение.
В момента правя сондата за водата,ще са 2сондажа,максимална дълбочина около 100метра са възможностите на машината,при мене водата е около 4-5метра.Но ще дупнем поне 15-20м. за да има задоволителни температурни показания.
В момента се топлиме на газ , а лятото се хладим с климатик.Нищо че газта при нас е най евтина,пак излиза въз много....
шоп - майстор
Помпата която продава денучи според мен ще ти свърши работа
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=26614
sparow - специалист
Колега това го гледах,но нали знаеш.Знам че толкова ,че и повече ще ми излезе,но аз си знам и мисля,че ще мина по тънкото.Но мерси все пак ,цената за тая мошност е наистина добра.
Аз почти всички неща ги имам ,без компресора,който явно идва най скъпия елемент в цялата система.
шоп - майстор
:-)
щом имаш доста от елементите наистина компресор ти трябва. Той е сърцето.
kpacи - специалист
denuchi написа:
1 и 2 са две различни неща. течноотделител и ресивър.
Дай повече инфо за двете неща. Каква точно функция изпълняват и защо някой производител не ги слага на системите си?
denuchi - специалист
А сега де. Нямам си и на идея защо едни ги слагат, а други не. Питай някой производител.
vanko68 - специалист
Краси,на двете "неща: ролята им се вижда от самите имена :
течноотделителя служи да спре течната фаза в потока и след себе си пуска само газова фаза.Предпазва компресора и чаркалаците му от т.нар хидравличен удар.Течностите са на практика несвиваеми и когато такава навлезе в компресора,му е...ва майката.
ресивъра служи да поеме разликите в обема на работешия фреон при разли.натоварвания и режими. Нещо като разширителния съд при отоплителните инсталации.
В някои системи свете "неща" са обединени в едно,примерно в дом.клими и в компресорите с малка и средна мощност,на око до 10на- 15 Квт ....
kpacи - специалист
Ванко винаги точен. Попрочетох малко по темата и всичко е точно както казваш.
Добре де, ама защо аджеба при условие, че това явно са важни елементи в системата, производителя на моята ТП не е сложил нито един от тях? Може би самия режим на работа е по-облекчен ли, що ли?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: