• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 193
Всичко за дърводелството
la_bamz - специалист
Dobrin_1981. Mного добре изглежда :partyman:

Да покажа и аз до къде я докарах с една сгъваема масичка за терасата. 2 Палета и 10 часа труд по-късно :
Прикачен файл:
DSC07743.JPG
Оразмеряване на дъските, абрихт, щтрайх. След това лепене, и започна голямото рендосване. Изгладени са с рендета 5 и 5 1/2. СЛед това 120 и 180 шкурка. За сега съм го минал с 2 ръце масло от Губра(благодарим на ЕДИ за линка с промоцията). Цвета е тъмен орех, според мен не отговаря, но се получи добре. Ще го изчакам да изсъхне и утре 3 ръце с восъчна паста. Дефектите в дървото са оставени нарочно !

Да видим какво ще се получи като краен резултата.
mavryt4o - майстор
Малко кутийки от мен

Прикачен файл

2016-04-15 01.23.51.jpg
EDI - майстор
Браво :partyman: , и двете неща са типично майсторски дърводелски произведения, каквито най-много харесвам.И аз правя една кутийка от доста време - от два вида дърво, ама все не мога да я довърша :lol: .Маврудчо, не е ли време да направиш приспособление за оберфрезата и за квадратни сглобки, гледам, често правиш кутийки.Аз мисля да си направя една проста конструкция за малкия ДЕВАЛТ и да си нарязвам квадратчета по страниците за разни красиви сглобки.
mavryt4o - майстор
EDI написа:
Браво :partyman: , и двете неща са типично майсторски дърводелски произведения, каквито най-много харесвам.И аз правя една кутийка от доста време - от два вида дърво, ама все не мога да я довърша :lol: .Маврудчо, не е ли време да направиш приспособление за оберфрезата и за квадратни сглобки, гледам, често правиш кутийки.Аз мисля да си направя една проста конструкция за малкия ДЕВАЛТ и да си нарязвам квадратчета по страниците за разни красиви сглобки.
Извинявам се за невежеството но какво ще рече квадратни :? Аз шаблон за лястовича сглобка направих ама тоя орех не мога го фрезовам едни малки ерове постоянно пали незнам що така.
EDI - майстор
Бе пак като лястовичата опашка, ама на квадрати.Зъбна сглобка дето му викат някои.
mavryt4o - майстор
EDI написа:
Бе пак като лястовичата опашка, ама на квадрати.Зъбна сглобка дето му викат някои.
Аз тази съм я мислил но все не остава време.Само че с царкуляра даже купих 5-6 диска
EDI - майстор
Аз нямам циркуляр и ще я правя на оберката.
nikolson - майстор
С фрезата, за нашите български условия ми се струва по-лесно, щото нямаме такива циркулярни дискове, а и да ги имаше, струват маса пари. Ей тука има схемичка за тези сглобки стъпка по стъпка.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Гледах в нета един клип където с обикновени дискове ( сиреч не са като тези специалните за тази цел ) пича ги разделяше със много тънка гума изрязана в кръг.Слагаше четири диска като гредаше зъбите на дисковата да не се допират,просто ги разметешваше и правеше тези зглобки.Все се каня да пробвам,но ме е страх дали ще издържи оста на циркуляра,все пак е предвидена за един диск.
В момента не мога да открия клипчето.
mavryt4o - майстор
Един стар пчелар ми каза че ги правели едно време с пиян диск.Слагат втулка на оста но изпилена от единия край и диска ляга малко под ъгъл така лакатуши и прави по-широк отвор от това лакатушене идва това пиян диск.На фрезата съм правил канали така подлагам м/у дисковете шайби от 1мм клингерит и с него допълвам до размера .
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: