Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Някой навлезнаха в тази материя вчера ,та може и да не разбират от такива работи ,тоест да не срещнеш човек който да ти обясни нещо за буфери и тем подобни компоненти .Между другото освен от неразбиране ,това не се препоръчва и заради цената с която обременява ,особено в предварителна оферта ,клиента няма да гледа какво му се влага като материали и екстри ,ще погледне крайната цена .Та инсталацията ви може да се направи с или без буфер ,ползите от това няма да обяснявам ,има писано много освен в форума.
andy_forresite - майстор
Имам приятел с грейко и с изолирана къща. Системата му побира 2 кофи вода, топли се с конвектори и няма буфери. Моето мнение за буферите може да издразни някой. То е следното: буферен съд се поставя на системи, при които монтажникът е допуснал грешка в преценката си за съответствие на характеристиките и даденостите на отоплителната система с конкретните изисквания и потребности на клиента. Тук изключвам възможността клиент Х непременно да е искал да има и буферен съд.
Идва Филмчето, или "Лазар", виждат какво е положението и казват - "уважаеми клиент Х, на вашата с-ма трябва да се постави буферен съд за да може да я вкараме в нормален режим на работа; в момента пАли и гАси като start-stop система на движещ с в градски условия автомобил; това не е добре и ще го коригираме по този и този начин... съгласни ли сте? Ще ви струва толкова пари..."

Какви са топлозагубите на къщата при 5°С и 22 градуса вътре? Може би грейко ще върви на минимума при температури от 5 градуса надолу и ще редува тръгни/спри при t>7°C. Трябва да се сметне.
filmatoplo - майстор
:) В повечето случаи така работят ,то и мечтата на всеки е да види горелката на степен 1 ,а пък ако даде бог и суспенд - еххе кеф ,тоест икономия . :wink: особено при изолирани сгради с малка квадратура до 100 кв м .Буфери съм слагал много ,айде на 90% при котли които са били на твърдо гориво ,на някой от тях сега минават на пелети и гледам как се държат - върши работа .Нека навсякъде да отрекът буферите ,аз ще съм последен .
andy_forresite - майстор
Вярвам ти че така работите. Просто съм убеден. 5 месеца съм посетител тук и имам впечатления.
Виж сега, при заварено положение и преминаване към горелка, за оправяне на положението с буферен съд на стария котел - да! Да нямам котел и нарочно да взема пелетен, на който трябва да му се добави това нещо - е не. В първия случай си принуден, но във вторият имаш избор. Вече има горелки с малка минимална мощност, с предостатъчна максимална и доволно добро управление, функции и надеждност. Моите топлозагуби са значителни, така че ще изпадне в съспенд ... в понеделник.
Защо няма тема за Koщражева? Настройва се един път каквото има да се настройва и повече не се пипа. Да ти кажа пО съм склонен да взема котела грейко (защото каза че гарантираш за него :wink: ) и да му бодна една кощражева 16 кв. Кеф ми 3 кв, кеф ми 16, кеф ми ламбда. Размитата логика не я чаткам, но все си мисля че няма да ме разочарова. Даже котелът им, топлообменникът на който прилича на барабан на револвер, си е много готин. Ако се вземе в бяло някой може да помисли, че вместо котел, гледа фризер и току виж отворил капака да търси мръвки :lol:
kalin72 - майстор
Има тема и за полските горелки, всичките им видове. Само че не съм убеден ,че са по-добри от Грейко-то, и от управлението Натурела. Поне не толкова, че да си струва повечето пари.
filmatoplo - майстор
Дайте инфо за каминката че ми прегря телефона ,нямах възможност да видя прототипа ,който знае нещо за нея да сподели .
n.ganev - майстор
Стискай кълки още малко :cool:
Evgeniy - майстор
andy_forresite написа:
Защо няма тема за Koщражева? Настройва се един път каквото има да се настройва и повече не се пипа.
Ще питам един колега тук с тази марка горелка дали е съгласен да сподели с теб колко безпроблемна е тази горелка, колко лесно се настройва и какви са цените на "екстрите" като ламбда котрол например...
andy_forresite - майстор
Не си прави труда. Знам цените :partyman:
filmatoplo - майстор
Колко да стискам - ш дой времи за плажа. :-D

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: