Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bdimov - специалист
MrMurdjo написа:
Ползваш ли КамБам, да ти ги дам направо с негови файлове?
Ами аз само това ползвам :-D
Още съм бос с 3Д програмита така че на Корел-а си правя 2Д проекта, правя сейф в .DXF после отварям с камБам-а за да задам скорости, дълбочини и т.н. и накрая с Мач-а въртя машината.
Благодарско предварително за файловете :)
Filomatis - специалист
STEPER написа:
Filomatis написа:
Да се похваля и аз до къде съм стигнал!
Здравей Filomatis,
Хубава машина си направил и много добра конструкция се е плучило.
Браво =D>
Имам един въпрос и една молба към теб.
Каква ще бъде точността /разделителна способност / при работа на машината? :?:
Възможно ли е да публикуваш някакви дани за тип редуктори /съотношение на предавка/,
брой зъби на зъбните колела,зъбните ремъци като марка /производител/,широчина,модул и т.н.
Какво е решението на остта Z?
Или всичко това което сметнеш за необходимо за да може човек да добие една техническа представа.
Ще бъда Благодарен ако отговориш.
Поздрави
Благодаря,STEPER!Колко е хубава ще стане ясно скоро,като и вържа таблото.Ще видим каква скорост ще постигна.Целя се в 9000 mm/min за да мога да режа и тънки ламарини под милиметър.Притеснявам се,че моста ми надхвърли 30 kg и при високата скорост ще изспуска стъпки.Разделителната способност,ако подкарам драйверите в режим 1/10 стъпки ще е 0.07mm.Редукторите са "Varvel" с i=10 и хлабина(backlash) 7 минути.Ремъците ми са Т10 ,широки 25mm а ремъчните шайби са с 14 зъба-т.е. за 1 оборот на двигателя хода е 14 mm.Остта Z я взех готова от eBay,германска е,купих я като използвана,но си личи,че не е работила никога.Винта е със стъпка 10 mm.
Kонтролера,моторите и драйверите са от Exoror.
Ми общо взето това е,ако те интересува нещо друго,ще ти отговоря с удоволствие!
Последна промяна от Filomatis на пон дек 03, 2012 6:19 pm, променено общо 1 път.
STEPER - специалист
Здравей Filomatis,
и Благодаря за информацията.
Действително има място за притеснение при тази тежина на портала.Двигателите без съмнение ще се справят,
но как ще бъде със зъбният ремък не знам.Аз при машина с такива габарити бих използвал само зъбна рейка.
Лично мнение разбира се.
Един съвет. Постави един ремък /от същия разбира се/отдолу на този но обърнат със зъбите нагоре така че да влизат зъбите един в друг.
Така ще имаш плавно движение когато преминават лагерите по него.Иначе се поучава едно притрепване все едно караш кола по паваж /калдаръм/ :) .
Както например тук на снимката.
Надявам се всичко да мине благополучно
Поздрави

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (36.05 KиБ) Видяна 4554 пъти
Последна промяна от STEPER на чет ное 29, 2012 9:41 pm, променено общо 1 път.
STEPER - специалист
bdimov написа:
Към STEPER и MrMurdjo. Някои от вас да има чертежите на прешлените за показаната в по-горните постове кабеловодеща и ако ги има дали би ги споделил :) Мисля да започвам малко по малко втора машинка и като се сетя че за първата дадох ( по памет ) около 150 лева за кабеловодеща, а ако е правя на вече работещата ми машина ще ми излезне не повече от 10-15 лева си е направо оферта :rock:
С удоволствие колега bdimov, :wink:
Това е всичко с което разполагам по въпроса за DIJ CABLE CHAIN
http://dox.bg/files/dw?a=4460aa7b28
Всеки ще намери нещо за себе си,с което да си помогне.
Поздрави
Filomatis - специалист
STEPER написа:
Здравей Filomatis,
и Благодаря за информацията.
Действително има място за притеснение при тази тежина на портала.Двигателите без съмнение ще се справят,
но как ще бъде със зъбният ремък не знам.Аз при машина с такива габарити бих използвал само зъбна рейка.
Лично мнение разбира се.
Един съвет. Постави един ремък /от същия разбира се/отдолу на този но обърнат със зъбите нагоре така че да влизат зъбите един в друг.
Така ще имаш плавно движение когато преминават лагерите по него.Иначе се поучава едно притрепване все едно караш кола по паваж /калдаръм/ :) .
Както например тук на снимката.
Надявам се всичко да мине благополучно
Поздрави
Много е хитро това с ремъка отдолу!Не бях попадал на такава система.Благодаря!Иначе съм виждал доста фабрични плазми с ремък и се справят.Последната ,която разглеждах ,портала и беше поне 250 kg,a си беше с ремък.Забравих да попитам обаче колко тънка ламарина може да реже.
STEPER - специалист
Filomatis написа:
Много е хитро това с ремъка отдолу!Не бях попадал на такава система.Благодаря!Иначе съм виждал доста фабрични плазми с ремък и се справят.Последната ,която разглеждах ,портала и беше поне 250 kg,a си беше с ремък.Забравих да попитам обаче колко тънка ламарина може да реже.
Хитростта :) се свежда до това,че ние в нашите DIY изпълнения слагаме ремък иначе производителите разполагащи с материална база и машини
правят леглото на ремъка направо в тялото на портала.
MrMurdjo - майстор
@bdimov
Това са моите неща, не са съвсем в завършен вид, но от камбамските може да видиш кое се реже, кое се копае и кое остава. Сложил съм и корелския файл - 13 версия.
Прикачен файл:
CableChain.zip
(47.01 KиБ) Свален 199 пъти
STEPER - специалист
При тези цени кой ще се занимава да реже хиляди парченца :?: :-D
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_nos ... outer+Mill+
dobrev - специалист
Към всички с опит с готови машини: Кой двигател да взема - KRESS 800FME или 1050FME? Работно поле сега 600х400мм / дърво и пластмаса/, но искам в двигателя да има ресурс за увеличение на размера на полето и материала.
velsi - Почетен майстор
Аз имам по-малкия модел и съм доволен. По-големия няма нищо в повече освен мощност. Ако не смяташ да ползваш някакви големи фрезери с голямо подаване в дълбочина мисля, че не си заслужава купуването на по-мощния модел. Мечо Пух пък мисли другояче... :?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: