• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
пон яну 06, 2020 2:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
Честито! Иди да оборваш такава желязна логика! А еко ли е да понамирисваме и да се чешем? Еко е, разбира се, природно някак.
От самото начало ползваш режима и скоро се прояви този досадно- нормален дефект или от скоро превключи да си Еко и веднага почна да прави еко номера?
От година и половина е на ECO режим котела, ама аз от няколко дни съм ECO. :lol:
пон яну 06, 2020 2:32 pmsokolov.91 написа:
От година и половина е на ECO режим котела, ама аз от няколко дни съм ECO. :lol:
Ясно, случил ти са е проблем. Пиши на немски, може обяснението да е друго! https://www.bosch.de/ Сам знаеш, българина жив дявол, даже и некомпетентен понякога. Знам, че вторият човек, в Нисан, е пристигал лично в България, за да реши гаранционен проблем.
Сега котела е на Еко режим, а контролера е откачен, така ли?
sokolov.91 - майстор
пон яну 06, 2020 2:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон яну 06, 2020 2:32 pmsokolov.91 написа:
... Сега котела е на Еко режим, а контролера е откачен, така ли?
Ааа, не. На мен контролера си ми трябва за парното. С контролер съм. И с изключен ECO, защото и топла вода ми трябва. :-D
Ясно де, но така как ще установиш, със сигурност, къде е проблема?
На мен по ми прилича да е в котела, но дано не съм прав!
Докато не ги разкачиш, няма как да е ясно. Другата опция е сервиза да се произнесе.
sokolov.91 - майстор
пон яну 06, 2020 2:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ясно де, но така как ще установиш, със сигурност, къде е проблема?
На мен по ми прилича да е в котела, но дано не съм прав!
Докато не ги разкачиш, няма как да е ясно. Другата опция е сервиза да се произнесе.

Ами вчера ги разкачах. 3 пъти с пуснато ECO и без контролер котела си пали коректно. После си ги за качих пак заедно.
И на мене ми се струва, че в котела е проблема и има логика да е така, защото ECOто е в котела, не в контролера, но експеримента като че ли показа друго.
Соколов, преди две страници спомена за UPS. Беше някакъв с менте синусоида сякаш. Можеш ли да направиш засечка- закачи резервното и почнаха проблемите, както се е усъмнил баща ти или...?
Според мен им резон в тази идея, понеже навсякъде пишат, че тези устройства трябва да са с правилна синусоида, за да захранват газови котли и пелетни горелкои.
ср ное 06, 2019 12:06 pmsokolov.91 написа:
...
ЮПСа едва ли е синусоидален... Стар модел АРС BACK-UPS. Ако не пък ще го ползвам за аварийно осветление, ама за това ще отворя нова тема.
sokolov.91 - майстор
пон яну 06, 2020 3:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Соколов, преди две страници спомена за UPS. Беше някакъв с менте синусоида сякаш. Можеш ли да направиш засечка- закачи резервното и почнаха проблемите, както се е усъмнил баща ти или...?
Според мен им резон в тази идея, понеже навсякъде пишат, че тези устройства трябва да са с правилна синусоида, за да захранват газови котли и пелетни горелкои.
Мани го тва с лошата синусоида. Имах преди един компютърен със скапана синусоида, ама него изобщо не съм го пускал на котела. После си правих аз мой ЮПС с чиста синусоида и преди да го закача на котела му мерих синусоидата на хубав осцилоскоп FLUKE и беше ПЕРФЕКТНА. Ако ти се занимава можеш да хвърлиш един поглед на темата ми за ЮПСа.
Иначе да - това със проблема в ECO режим стана след като го пусках на ЮПС. Факт. Но не се появи веднага този проблем, а и котела не е постоянно през ЮПС. Просто му направих тест 1 път и от тогава си е на мрежа. Проблема се появи сигурно десетина дена след като бях правил теста на ЮПСа.
Знам ли, може и да е съвпадение, може и да не е...
sokolov.91 - майстор
Тъкмо си отговорих посещение от сервиза за утре и това взе, че се закрепи. 4 пъти подред източвам вода залудо от бойлера и 4те пъти се пали без грешка. А на тия посещението им е 50 кинта за здрасти нищо, че е гаранционен котела...
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де Соколов, каква според теб е разликата между Еко и Комфортен режим при твоя котел?
sokolov.91 - майстор
вт яну 07, 2020 7:52 pmLazarGanev написа:
Добре де Соколов, каква според теб е разликата между Еко и Комфортен режим при твоя котел?
Разликата, е че без ECO режим ако съм задал 50 градуса БГВ котела фучи по цял ден за бойлера, защото се пали когато има дори малко разминаване между задание и реално показание. Демек - пали се, достига си заданието, след 2 часа водата пада на 48.5 градуса и котела пак се пали за бойлера. След половин час някой си измива ръцете и водата пак пада 1 / 2 градуса под заданието и котела пак се пали за бойлер. И така по цял ден и цяла нощ.
Когато е в ECO режим котела се пали когато реалната температура на водата падне 10 / 12 градуса под заданието, а това са си едни 30 литра източена вода от бойлера преди котела да се запали заради него.
Разликата е огромна между това дали е с ЕСО или без.

Ето преди малко пак се скапа и го заснех с телефона. Съжалявам само, че по инерция снимах с телефона на дълго и сега клипа изглежда така. Все пак за запознатите с контролера CW100 / CR100 се разбира какво съм снимал.

• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: