Най - вълнуващия въпрос зимно време.
usani - напреднал
Какви са тия цени за слънчоглед при вас 280-300 лева?При мен от Видин съм има пройзводител на олио и пелетите са по 215 лева тон в чували по 15кг.При насипно са и по евтини но е хамалогия,повече пепел е да но и цената наполовина.С слънчоглед чистя основно камината на 10 дена иначе сажди по турболаторите за страх.
starsel - специалист
ср яну 08, 2020 7:24 pmusani написа:
Какви са тия цени за слънчоглед при вас 280-300 лева?При мен от Видин съм има пройзводител на олио и пелетите са по 215 лева тон в чували по 15кг.При насипно са и по евтини но е хамалогия,повече пепел е да но и цената наполовина.С слънчоглед чистя основно камината на 10 дена иначе сажди по турболаторите за страх.
еха каква е тая камина да гори слънчогледови пелети
usani - напреднал
ср яну 08, 2020 7:43 pmstarsel написа:
ср яну 08, 2020 7:24 pmusani написа:
еха каква е тая камина да гори слънчогледови пелети
Стъклото в момента е леш след цял ден горене,но утре мога да снимам и да покажа че може.Нямам да пускам линкове на фирмата и марката но го може това със слънчогледа.При мен вече 4 ти месец при сестра ми 3 години само слънчоглед.
stridata - специалист
Кви са тия минимални темеператури.... По Софийското поле сутрин си е -10 и максимални 1-2, само днес загря повече! Аз от Октомври до сега съм на 1,7 тона. В момента на тия минуси ми гори по 1.6кг./ч или 2 чувала и малко слънчоглед за 100м2.
Стефан77 - специалист
Колега за тез 10дни колко торби прекарва през шнека? сигурно пепелника на това животно е колкото самата камина,по обем де.
usani - напреднал
ср яну 08, 2020 10:58 pmСтефан77 написа:
Колега за тез 10дни колко торби прекарва през шнека? сигурно пепелника на това животно е колкото самата камина,по обем де.
Пепелника го хвърлям всеки ден,писах че турболаторите стават яко в сажди и се вдигат газовете в комина.
Стефан77 - специалист
Всеки ден пепелник на 10 дни основно високи димни газове според мен не си заслужава упражнението.
usani - напреднал
Пепелника се вади и хвърля за 10 секунди,цялата се чисти за 20 минути.Нека не си заслужава упражнението но да ми е на тези цени.Това е след 12 часа горене,гори от 12 до 0 часа.
Изображение
Изображение
morfei1 - специалист
ср яну 08, 2020 6:38 pmpechkata написа:

Може и да съм под 15кг. - в момента имам гориво до края на месеца или за 4 месеца съм изгорил гориво за 600 лева..
Това прави 150 лв. на месец - до края на сезона ще понадя още 800 лв. или 250 лв. на месец...
ср яну 08, 2020 6:38 pmpechkata написа:
Може и да съм под 15кг. - в момента имам гориво до края на месеца или за 4 месеца съм изгорил гориво за 600 лева..
Това прави 150 лв. на месец - до края на сезона ще понадя още 800 лв. или 250 лв. на месец...
Вчера си направих експеримент, днеска отново продължавам. Същия като предходния, но без паузи, които дават "невероятна икономия". На моят етаж за същия период поддържаше 23.5C, на първият етаж поддръжаше 25C. В 18:80 сложих 1 чувал и 2-3кг. или точно толкова колкото прогнозирах на база изчисления, като също се вземе предвид, вчера в 8:00 външната темп беше -7C, днес отново в 8:00 е -7C, тоест е малко по-студено, от сравнението с графика.

Както и да е, дори и да харчи повече, 2-3кг на 10-11часа в повече не са ми проблем.

Иначе като разход на стотинки си супер, щом те устройва. Аз за 94 отоплителни дни от 07.10.2019 до 9.01.2020 съм опаткал 2,4т дървесни пелети, което като пари идва средно на месец 308лв. за 140кв.м. Ти си със 120кв.м. Аз позвам дървесни пелети, а ти ползваш костилки, доколкото си спомням :? . Обаче тези 140кв.м ги топлим 2 семейства, тоест тези 308лв. след като ги поделим на 2, средно месечния разхода като пари на мен ми е 154лв. до момента за 70кв.м.

Има ли смисъл, казах ти нещата са различни и несъпоставими. При теб средния месечен разход като пари за отопление на 1кв.м е 2.08лв., при мен е 2,26лв. Въпреки, че на мен средно на месец ми е по-евтино от на теб, ама и топля по-малко, накрая обаче плащам повече за отоплението на 1кв.м.

Много е важен момента, как се разглеждат нещата :wink: ! Ако гледаме като сума която харчим средно на месец е едно, ако разглеждаме като отопление на кв.м е съвсем друго.
чет яну 09, 2020 10:01 amusani написа:
Браво бе, само дай съвсем малко въздух още! Това не е цветът на слънчоглед, тъмен е пепеляка. Трябва да е бяло, до светло сиво.
Какво е котлето?

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: